Metronom, metronom ve metronom

Milimetrik derken milisaniye olarak algılıyorum bunu, bu kadar kayma da olmayacaksa programa çaldırın daha zahmetsiz olur. :) Şaka bir yana ufak tefek kaymalar olabilir, bu da aslında kaydı güzel yapar. Her vuruşu tam anında olan bir piyano programı ile ufak tefek kaymaların olduğu gerçek bir performans arasından hangisini tercih edersin deseler, ikinciyi seçerim.

Ha kaymalar çok fazla ise, dinleyen "ulan noldu bi anormallik var" diyorsa o zaman üstte de dendiği gibi egzersiz ve egzersiz.
 
Bence önce ve sonra ise ufaktan bir sıkıntı olabilir. Ama atıyorum hep önceyse (ki böyle bir durum var) ama öncelik zamanları farklı farklıysa bunlar normal olabilir. Zaten vuruşa göre düşünüldüğünde bir önce ve bir sonra olarak vuruş kaçırılırsa kesin fark edilir.

Her iki cevaba da katılıyorum, bolca egzersizle daha iyi seviyeye gelinebilir ama diğer taraftan zaten tam vuruşların yerinde olması da mekanik duyulmasına sebep olur. Hatta midi olarak davul yazıldığında ya elle ya da midi kodu olarak rastgele zamanda bir gecikme uygulayıp insancıllaştırmak gerekiyor.
 
Metronomla calısırken aşırı yavaştan başlamamay ve aşırı hızlıya kaçmamaya dikkat edin. Bunu göz önünde bulundurursanız zamanlamanız daha iyi olur.
 
Geri
Üst