Kadim (Heavy Metal 80 ve 90'lar) - Ankara

Ankara’nın efsane gruplarından Wyvern’in (kuruluş 1989) ve daha sonrasında da Tayga’nın (kuruluş 1998) kurucularından Orkun Arıyörük’ün yıllar sonra müziğe yeniden dönmek için tek büyük şartı ve inadı, Heavy Metal’in altın çağını yaşadığı 80’lerin gruplarını ve müzik tarzını idrak etmiş, o kültürü almış müzisyenler bulabilmekti. İşte KADiM grubu bu inadın ve azmin meyvesi ve tabii ki şanslı bir kaç tesadüfün üst üste gelmesi sayesinde, eski GLITTER gitaristi Çağan Cebe ve Hepatit-B, Witctrap, Mata Mari ve ResetBand gibi gruplarla çalışmış olan Mehmet Çakar’la 2007 yılının Şubat ayında kuruldu.

Grup, istediği ses çeşitliliği ve renkliliğini yakalayabilmek için hem bayan hem de erkek vokal ile beraber çalışma fikrini benimsemiş ve ilk olarak Meriç Erbay ile çalışmaya başlamıştır. Daha sonra, Emre Kökpınar’ın da gruba katılmasıyla grup istediği ses çeşitliliğini yakalayabilmiştir. Ancak, Meriç’in İstanbul’a taşınması nedeniyle gruptan ayrıldıktan sonra, gruba İlknur Akkalp vokalist olarak katılmıştır. Bu zaman içerisinde grup icra repertuarını 30 parçaya çıkarmış ve iki tane 80 ve 90’lar Hard and Heavy Night adı altına özel konser ile bir tane bahar festivali performansı gerçekleştirmiştir. Ocak 2008’de İlknur’un iş yoğunluğu nedeniyle gruptan ayrılması ile grup kadrosu son halini almıştır.

KADiM grubu, 80 ve 90’larda dinleyicilerin gönlünde taht kurmuş Heavy Metal ve Hard Rock klasiklerinden, günümüz grupları tarafından icra edilmeyen nadide parçaları orjinaline sadık kalarak icra etmeyi amaç edinmiştir. İcra edilen gruplar arasında Rush, Judas Priest, Manowar, Savatage, Running Wild, Dio, Hammerfall, Dream Evil, Accept, Vixen ve Steel Dragon gibi birçok grup yer almaktadır. Grubun asıl amacı ise, 80 ve 90’ların bu heavy metal tarzı ile Türk müziğine ait melodi ve motifleri harmanlandığı özgün bir tarzda beste ve icra yapmaktır. Grubun en büyük motivasyonu beste ve icralarını festival ve özel konserler ile dinleyicilerle paylaşmaktır. Bu yönde grup, iki adet besteye, iki eski türk parçası düzenlemesine ve 30’dan fazla icraya imza atmıştır.

Grup halen dört kişilik kadrosuyla beste ve icra çalışmalarına devam etmekte ve 2-3 aylık dönemlerle özel 80 ve 90’lar Heavy Metal gecesi konserleri vermektedir.

Grubumuzun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Grubumuzun yakında tamamlanacak resmi sitesini ziyaret edip, grubumuzla ilgili detaylı bilgilere, haber ve duyurulara, demolarımıza, konser kayıtlarına ve fotoğraflarımıza ulaşabilirsiniz.

www.kadim.gen.tr
 
80'ler ve 90'ların kaliteli grup ve parçalarına aç kaldığımız,pek çok 'değmez' gruba tahammül ettiğimiz bu günlerde KADİM büyük bir boşluğu dolduracak adı gibi kadim,değer kıymet bilen insanlara hitap edecek diye düşünüyorum.
 
Sonunda bi başlık açmak gelmiş aklınıza :D Bu adamların olayı ortamdı, şu tutar mıydı bu tutar mıydı değil, "keyif aldığım müziği keyif alarak çalayım".

Dolayısı ile keyif alarak dinleyin Kadim'i...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Sağol Selçuk dostum.

Destek ve düşüncelerin için.

Sizin grubu da en kısa sürede ortamlarda görmek istiyoruz. Hatta konser teklifimiz hala geçerli :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Herkese selam,

Son anda davet edildiğimiz için duyuruyu yeni yapabiliyoruz.

08.06.2008 Pazar günü Çayyolu Gençlik Festivali kapsamında bir konser vereceğiz.

Konser saat 18:00'da başlayacaktır. Konser yeri Çayyolu Atapark'tır. Atapark, Arcadium Alışveriş merkezinin 500 mt ilerisinde soldadır.

Heavy Metal ve Hard Rock dolu güzel bir pazar akşamı geçirmek isteyen herkesi bekliyoruz.
 
Geri
Üst