Askı Pin Değişimi

Arkadaşlar merhaba :) gitarımın askı pinlerinden birinin vidası yalama olmuş. İnternette hasarlı vida sökme aparatları var. Bunlardan alıp pini değiştirmek istiyorum yeni bir pinle. Aklıma şu takıldı pinlerdeki vida kalınlığının bir standardı var mı ? Yani sonuçta söktüğüm vidanın olduğu yerde bi delik olucak ve aldığım herhangi gibi bir pinin vidası aynı deliğe uyar mı ?
 
Eğer büyük bir şehirdeyseniz bir luthiere götürün. Orayı tutkal ve ağaç içeren özel bir karışım ile dolduruyorlar ve standard bir pin ve vidası gayet sağlam monte ediliyor sıfır gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Normalde Ankara da yaşıyorum ama şu an memleketteyim ailemin yanında :) gitara yeni başladım 2-3 ay oldu ayakta egzersiz yapamadığım için kendim hallediyim istemiştim :) gitara bi zarar verme ihtimalim var mı kendim yaptığım zaman ?
 
Herhangi bir tahta çöp şiş ya da kürdanı askı pinini cikarttiktan sonra icine yerlestirin ve bir pense yardımıyla disarida kalan kismi kesin.Şimdi pininizi yerlestirip kaymadan rahatca kullanabilirsiniz.
 
Yukarıda önerilen kürdan yöntemi olur. Fakat ben kendi yaptığım gitarlarda veya vintage vb. gibi orijinallik bozulması kaygısı olmayan gitarlarda şu tür bir yöntem kullanıp çelik metal vidalarıyla askı pinlerini sabitliyorum. metal screw inserts - Google'da Ara

Açıkçası, o kadar masraf et, güzel enstrüman yap. Sonra git iki tane minnak ağaç vidasına emanet et, çok kafama yatmıyor. Tecrübeniz yoksa kendiniz denemeyin, gitarı bozabilirsiniz ama bir luthier'e görtürecekseniz bu yöntemi rica edebilirsiniz.
 
Ben de bir gitarıma benzer bir yöntem uyguladım. Önce deliğin etrafını yapışkan kağıtlarla kapattım ki yapıştırıcı ağaca gelmesin. Sonra delikten içeri azıcık japon yolladım ve kurdanı yerleştirdim. Dışarıda kalan kısmı kestim. Kuruduktan sonra da aşkıyı taktım. Aylardır bu şekilde kullanıyorum, hiçbir sorun yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Cevaplar için teşekkürler :) peki illa ki bu bahsettiğiniz yöntemlerden birini uygulamak zorunda mıyım aldığım yeni pinlerin vidası eski vidayla aynı kalınlıktaysa ve deliğe uyuyosa bi şey yapmama gerek var mı ? Yoksa direkt takıp kullanayım mı ?
 
Geri
Üst