Pedal takmaya uygun amfiler

Ben aslında blackstar id core 10 almayı düşünüyordum ama pedala uygun olmadığını öğrendim.Pedal takabileceğim 1000 tl civarı bir amfi var mıdır bildiğiniz yoksa chorus taksam blackstar id core 10'a kötü sonuçlar alır mıyım?Chorus için de öneriniz var mıdır?
 
Pedalları ikiye ayıralım öncelikle. İnput ile giriş yapanlar ve send return ile giriş yapan fx pedalları. Sen chorus pedalı sorduğuna göre bunu daha verimli kullanabilmen için send return girişlere sahip bir amfi edinmen lazım. İnputtan girsen olmaz mı? Olur diyelim, çok sağlıklı olmasa da çok kötü sonuç verir diye de birşey yok. Gayet güzel sonuçlar da alabilirsin duruma göre. Bütçe sıkıntısı yaşamıyorsan, zamanla biriktirdikçe setupı genişletirim ama çok pahalı harcamaları tek seferde yapamam diyorsan al bir tane ufak bir lambalı veya transistörlü yavaştan başla. Belirli pedalları biriktirene kadar sabretmen gerekir, yok ben tek seferde halledecem bütçem kısıtlı diyorsan, id10 al.
 
"Pedal platform amps" yazarak Youtube'da çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz ama genelde yabancıların videolarında ev kullanımı için ucuz amfi diye bahsedilen Blues Jr. için burda dentist's choice bile denebilir. 😅 Yine de kendi tecrübelerimden yola çıkarak uygun fiyatlı bi kaç pedal platform amfi önerisi yapabilirim, Boss Katana 50 /100 gerçekten güzel anlaşıyor pedallarla, Roland Jazz Chorus serileri (biraz daha pahalılar), Fender'in transistörlü amfileri bile işe yarıyor ve asıl kelepir pedal platformlar ise Trace Elliot amfiler, 1000 TLnin altında denk gelebilirsiniz ve işinizi fazlasıyla görecektir. Sahibinden'de Carlsbro amfiler de gördüm ucuza, onları da deneyeceğim yakında, o markadan da çok umutluyum. .)
 
Geri
Üst