gerçekçi piano soundu elde etmek

Aratınca bir çok sonuç çıkıyor mesela şöyle bir tane:

Ben The Grand - Steinberg, ivory ve addictive keys olanları bir müddet denedim. İçlerinden addictive keys'de karar kıldım. Sırf piyano değil, diğer tuşlular da var. Diğer saydığım ikisi sadece piyano sesi.

Ama şu var sonuçta amaca göre belirlemek gerekiyor. Bir de bilgisayarın kapasitesine bakmak lazım. Gerçekçi ses arttıkça kütüphane boyutu artıyor, çağrılan sesler artıyor. Sadece tek piyano çalınacaksa sıkıntı olmaz ama bir çok kanal olacaksa, bir çok ayar olacaksa bir yerden sonra bilgisayar kaldırmayabiliyor. Bunları hesap ederek kendinize uygun seçeneği hem yukardaki linkten de videolara bakarak bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Ben en çok Spitfire LABS Soft Piano kullanıyorum, ücretsiz bir yazılım. Gerçi çeşit çeşit sound var, kafandaki soundu tam bilmiyorum. Roland'ın Zenology Lite sürümü ücretsiz, acoustic piano soundu güzel. Çok çeşitli fiyat aralığında onlarca plugin var. Deneme yanılma yoluyla bulacaksınız aradığınız soundu. Zaten çoğu vst de ayar yapabiliyorsanız aradığınız soundu bulabilirsiniz. Sonradan reverb, compressor vs vs ekleyerek soundu kendiniz yaratacaksınız.
 
Selamlar hocam. Profil fotoğrafınızdaki jem'i ben satın almıştım yanlış hatırlamıyorsam :) Yıllar oldu, iyisinizdir umarım. Kontakt'ın grand piyanosunu tecrübe etmiştim ben. 20gb civarında bir boyutu vardı. Oldukça iyiydi, öneririm.
 
Midi tabanlı enstrümanlardaki temel problem ses bankalarının boyutundan, çözünürlüğünden önce midinin doğru kullanılması. Midi klavyenizin marka modelini araştırarak tuş hassasiyetine bakarak ne kadar hassas velocity değerine ulaşabildiğinizi görmelisiniz. Sonrasında Kontakt vb programların içine eklenen ses bankalarının sahip olduğu velocity hassasiyetinin yine buna yetmesi gerekmekte. Tabi bu durum çalım için geçerli.

Eğer bir şarkının içine yerleştirdiğinize bakıyorsanız, precision kavramının kusursuz olmasından ziyade, bir piyanistin o tuşlara nasıl bastığını, ne kadar süre basılı tuttuğunu, hangi elin, hangi parmağın ne şiddette basması gerektiğini bilerek ayarladığınızda, ortalama bir ses paketinden bile verim alırsınız. Bunu DAW içinden, çalım sonrası düzenleme aşamasında yapmalısınız. Aksi halde 500 gb olsun yine tatsız kalacaktır. Benzer örnek davulda da geçerli. Çalımın dinamiklerine paralel yazılmış ve mixte doğru konumlandırılmış bir 2 - 3 GBlık bir Addictive Drums 2, alelade yazılmış bir midi ile kullanılan 230 GBlık Superior Drummer 3'ten daha tutarlı duyuluyor bence.
 
Geri
Üst