Elektro Gitarı laptopa bağlamak

Arkadaşlar selam
Elektro gitarımı laptopbuma bağlamak istiyorum ancak laptopumda tek jak girişi var gitarın kablosunu takınca dışarıya ses vermiyor bu durumu nasıl düzeltebilirim ?
 
Az önce başka forumdan da cevapladım galiba (nick ve soru aynı çünkü :)), tekrar aynı şeyi yazmayayım. Laptop'a direkt gitar bağlanabilir aslında. USB bağlantısı kadar sağlıklı olmaz ama hiç olmaz da değil. İmkan varsa usb çeviricilerden yoksa direkt laptop ses girişinden gitarı bağlamak mümkündür diye biliyorum. Laptop değilse bile eski bilgisayarlarda hep ses girişinden gitar bağladım yani aynı hesaba gelir. Tek giriş olunca ayar yapmak gerekiyor. Eğer aynı anda hem ses çıkışı bağlanacka hem de gitar takılacaksa da büyük olasılıkla girişleri ayıracak bir aparat almak gerekir. Tabii o aparatı alacağına usb çeviricisi al daha mantıklı olur.
 
Benim laptopta kulaklıklı mikrofon için bir giriş var ve Jak takınca doğal olarak laptopun hoparlörü susuyor. Belki bu ayrı değiştirmenin bir yolu vardır, bilmiyorum. Masaüstü bilgisayarımda kulaklık ve mikrofon girişi ayrı ayrıydı ve dediğin işe yarıyordu Rock T.

Mesela dedik. :)
 
Geri
Üst