Başlangıç Seti İçin Yardım İstiyorum

Öncelikle hepinize merhaba. Ben gitara yeni başlayacağım. Elimden geldiğince araştırdım fakat hala aklımda sorular var. Bana yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. Müzik zevkim ise Thrash metal, heavy metal, nu metal, hard rock.

Öncelikle araştırmam sonucu bazı gitarlar keşfettim, bunlar:

Epiphone sg special VE
jackson js11 dinky
schecter c-1
Epiphone les paul special VE
İbanez grx70qa
ibanez grx20

Biliyorum biraz fazla seçenek oldu ama çok karasızım :D. (Sınav hediyesi olarak babam alacak o yüzden onun bütçesini çok zorlamak istemiyorum pahalı bir gitar almayacağım.)

keşfettiğim amfiler ise:

orange crush 12
line 5 spider IV15
peavey backstage 10w
vox pathfinder 10w
BOSS ktn mini
Blackstar LT-echo 10

Yardımcı olursanız çok çok teşekkür ederim. İyi akşamlar
 
Önce hedef daraltalım, sakin ol....
Schecter hangi C-1 ..... 10bin lira üstü Apocalypse, Hellraiser, SLS gibi mi yoksa 1,900 liralık SGR C-1 mi?
Buraya aceleyle gitar isimleri yazıp hangisi hangisi diye cevap bulmayı bekleme, seçenekleri daralt. Ben hangi C-1 dediğini anlıyorum rakiplerine bakınca da net olalım.
Bu gitarların hepsi hangi gitarı alsam başlığında uzunca konuşuldu.
O amfilerin hiçbiri ile thrash tanrısı da olmazsın, solo canavarı da olmazsın. Hepsi en basitinden ses verecek egzersiz amfileri. Belki Katana bir adım öne çıkar genel kalite ve özellikleri itibariyle ama o da "mini" amfi, bir süre sonra hacim isteyebilirsin.
Forumu tara, güzel ikinci el de bulabilirsin ... ben daha geçen gün 500 liraya Crush 20 sattım, 1,000 liraya mı ne Spider V 60 sattım.... saydığın amfiler ile neredeyse aynı para ama 17 kat daha iyi amfiler ikisi de.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yaklaşık 4 aydır araştırıyorum ve hala kafam allak bullak. Virüs nedeniyle müzik mağazalarına da gidemedim. Başlangıç seviyesi olduğu için çok üst düzer performans beklemiyorum. Gitar olarak jackson js11 düşünüyorum galiba. İlginiz için teşekkür ederim. Ayrıca 2.el almanın bir zararı olur mu (amfi için gitarı 0 alacağım)
 
Hanımı ve çocukları tatile gönderdim. Evde can sıkıntısından şöyle bir video çekip koyayım demiştim.

Hocam selamlar. Bilgilendirme videosu için teşekkürler. Ancak bir sorum ve önerim olacak.
Öncelikle, aldığınız kabin apartmanda ses yapmıyor mu? Kimse rahatsız olmuyor mu?
Önerim ise şu; video çok güzel, ancak videoyu çektiğiniz cihaz kabine yakın olsa daha güzel olur, çünkü ses derinliği net değil gibi geldi bana. Sanki ses kalitesini alamadık gibi oldu :D.
Tekrardan teşekkürler :).
 
Hocam selamlar. Bilgilendirme videosu için teşekkürler. Ancak bir sorum ve önerim olacak.
Öncelikle, aldığınız kabin apartmanda ses yapmıyor mu? Kimse rahatsız olmuyor mu?
Önerim ise şu; video çok güzel, ancak videoyu çektiğiniz cihaz kabine yakın olsa daha güzel olur, çünkü ses derinliği net değil gibi geldi bana. Sanki ses kalitesini alamadık gibi oldu :D.
Tekrardan teşekkürler :).
Komşuları rahatsız etmeyecek ses seviyesinde kullanabilirsiniz kabini. Bizim apartmanda her katta tek daire var. Ben en üst kattayım. Bir alt katımda da kayınvalide, kayınpeder oturuyor. Dolayısıyla ses konusunda biraz daha serbestim normal bir apartmana göre.
Ses kalitesi konusunda haklısınız. Cep telefonu ile bu kadar oldu maalesef. Baslar patlamış. Ama gerçekten sağlam basları var aletin. Yaklaşık 40m2 oda da versiği hissiyat çok güçlü. Bir ara normal mikrofon ile de kayıt alıp paylaşırım.
Şaka bir yana bu cihazlar gerçekten başlangıç seviyesi. Orta, profesyonel seviye cihazlara baktığınızda bütçe uçuk rakamlara çıkabiliyor. Yine de biraz daha uygun bütçe ile mooer ge200, headrush 108 filan düşünülebilir. 2. el güzel bir gitar ile bütçe 7000 TL’lere doğru çekilebilir. Evet bunlar az paralar değil ama maalesef ülkemizde durum bu şekilde.
Bunun dışında yukarıda bahsi geçen amfiler yerine eğer bilgisayarınız varsa bir çift uygun fiyatlı monitör ve ücretsiz pluginler ile basit bir ses kartı çok daha tatmin edici sonuç verecektir diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst