Midi klavyemde nota oluşturamıyorum

merhabalar, benim büyük normal bir orgum vardı uzunca bi süre MİDİ nin nedemek olduğunu bilmiyordum. SOnra pianomun(orgun) üstünde usb girişinin olduğunu fark ettim ve bunu araştırdım. Sonucunda FL studio 20 den Undertale remixleri yapmaya başladım. Midi klavyeyi bağladım, tuşa basınca bilgisayardanda ses geliyor ama Programda herhangibi bir nota oluşturamıyorum. Anlatamamış olabilirim fare ile normalde nota ekleniyor ama orgumla eklenmiyor lütfen yardım edin çok ihtiyacım var.
 
FL kullanmıyorum ama genelde benzer mantıkta çalışıyorlar. Soruyu ben üç kere okumama rağmen anlayamadım. Midi klavye bağlı, tuşa basınca ses geliyor ama nerden geliyor? Yani normalde midi klavyeyi bağlayınca ses gelmez. Program içersinden program vasıtası ile gelir. Bu durumda bağlantı aşamasında bir gariplik var gibi geldi. Çünkü nota oluşturmak derken menülerden fare ile nota ekleniyor ama midi klavye ile eklenmiyorsa midi sinyali gelmiyor olabilir ya da kanal kayıtta olmayabilir. Bence siz olayın videosunu çekip yollayın en temiz öyle anlaşılır. Aslında mantığı o kadar karışık değil. Midi klavyeyi bağlayınca kullanılan programdaki menülerde zaten midi sinyali bölümünde bunu tespit edebilirsiniz. Buraya kadar her şey yolundaysa bağlantı doğru demektir. Bundan sonra ilgili kanalın kayıt özelliklerini açmanız gerekiyor. Açınca da notalar eklenmiş olur. Nota dediğimiz zaten midi sinyallerini içeren midi görüntüsü olan bir ekran, onları nota şeklinde görmek de mümkün. En büyük olasılıkla bu kayıt özelliği açılmamıştır diyorum ama dediğim gibi soruyu tam anlamadım ben.
 
Benim kullandığım programda (1) çalınan notaları görmek için, (2) ilgili track ARM olarak seçilmeli ve (3) kayıt yapılması istenen süre kadar track üzerinde yer açılması, notaların çalınması ve (4) notasyon bölümünde SCORE seçilmesi gereklidir.

Mixcraft.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
aslında biz bu aleti midi diye almadık böyle 7 yaşındayken falan oynayayım diye alınmış bir org. Orgun asıl meselesi org olması :D MİDİ sadece bonus bir eklenti. Aleti programa bağladığımda aletten ses geliyor. programdan ses geliyor, amma nota oluşturamıyorum. sıkıntı orda. Hangi ses temasını seçeyim orgdaki tuşa basınca o ses geliyor, aynı zamanda orgdan piano seside geliyor. Bu yüzden orgun sesi kapatıp çalıyorum. Ama hiç bir şekilde nota oluşturulmuyor.
 
Midi değil de org'un sesini aktarıyor gibisiniz. Ondan dolayı midi ve nota oluşmuyordur. Ses kanalından normal gitar bağlıyormuş gibi ses çıkıyor sanırım. Onun yerine midi kanalı açıp org'u da varsa midi bağlantı moduna getirmeniz gerekiyor. Midi aygıt takınca bilgisayar önce ufak çaplı bir kurulum yapar, aygıtlar içinde görünür. Daw üzerinde de midi sinyali geldiğini kontrol etmeniz gerek, orada da ayrı midi giriş seçeneği oluyor genelde.
 
Geri
Üst