Solo tips

Değerli forum üyeleri, buraya solo hakkında tecrübelerinizi, kolay ama etkili solo hareketlerini, sololarımızda kullanabileceğimiz estetik teknikleri,hareketleri,süslemeleri ve çalınması kolay ama güzel duyulan soloları yazarsanız mutlu olurum teşekkürler.
 
Bence çalmadan önce sesi hayal etmek gerekiyor. Tabii bu çala çala neyin nerde olduğunu iyice oturttukça ortaya çıkıyor ama elinizde gitar olmasa bile belli bir melodi duyunca üzerine kafada solo atmaya başlıyorsunuz. En azından benim için püf noktası bu.
 
Merhaba,
Solo konusunda tavsiyem, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla müzik teorisi konusunda öncelikle sağlam bir temel atıp, akorların oluşumları sonra gamlar hakkında bilgi edinmeniz. İkinci en önemli husus solo tekniklerine hızlı değil yavaş bir biçimde çalışmanız ve teknikleri mümkün olduğu kadar tam yapmaya çalışın. Yani bir bina inşa etmek gibi düşünün. En son olarak backing tracklerle bol egzersiz yapıp motif, cümle kurma, kompozisyon oluşturma yolunda ilerleyin. Zaten bu evreden sonra her insanın kendi iç dünyası farklı olduğu için siz de kendi iç dünyanızı notalara dökmeye başlarsınız. İyi çalışmalar dilerim. 😊
 
Ben de genelde çaldiğım solodan çok alttaki ritmi dinlerim. Nerede nasıl gecişler var, davul ne yapıyor vs gibi.. Sonra kafamda yarattığım melodileri parmaklarıma dökmeye çalışırım. Bunun için öncesinde teori ve teknik bilmeniz şart.
Birde eğer bir kalıp çalışıyorsam, önce klavyedeki tüm pozisyonlara yayarım sonra uygun bir altyapı açıp o kalıbı değişik pozisyonlarda çalarak doğaçlama olarak iyice kemdime yer ederim ki daha sonra istediğim yerde rahat kullanabileyim.
 
Temel bazı bilgileri ve teknikleri (armonik bilgiler, pozisyonlar vs) oturttuktan sonra,altyapıyı dinleyin. Bazı arkadaşlar görüyorum, bu bilgiler oturmuş oluyor
Altta ne çalarsa çalsın acele içerisinde klavyede rastgele geziniyorlar. Tuşe güzel, teknik güzel, bilgiler yerinde fakat altyapıdan kopuk. Altyapı ve solo kadın erkek ilişkisi gibidir. Ne kadar uyumlu olursa, o kadar şahane bir sonuç çıkar ortaya :)
 
Geri
Üst