KRK ROKIT 5 G3 VS YAMAHA HS5

Selamlar, bu 2 monitör arasında kaldım ve bir çok forumu araştırdım ancak tam olarak hangisine karar vermeliyim emin olamıyorum. Kendi çapımda gitar çalıp ufak tefek kayıtlar alan mixler yapan ve aynı şekilde elektronik müzikle de ilgilenen biriyim ve bu monitörleri sadece müzik yapmak için değil gündelik kullanımda da kullanmaya niyetliyim (film, oyun, müzik dinlemek gibi) Sizce bu monitörler arasında hangisi daha mantıklı bir seçim olur veya başka bir alternatif olarak ne önerirsiniz?
-Oturduğum oda tam emin olmamakla beraber tahminimce 15-20m2 arası bir genişlikte olması lazım ek olarak koyayım.
 
G4 7 ve HS7 arasında kalmıştım. Çok zor seçim. Şimdilik konuyu parkettim ama alırsam Rokit alırım sanırım. Karar veremediğim noktada şuna baktım, daha sıkı kayıt vs işleri yapan tipte adamların videolarında arka planda hep Rokit var 😛
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bende nedense bir çok gitar kanallarında da Rokit 5 kullanan insanlara rastladım ve videolarını izlerken de gitar soundları da gayet güzel mixlenmişti. Çok karışık işler hocam almışken artık bir kere almak istiyorum diğer türlü yok beğenmedim bunu elden çıkartayım diğerine geçeyim demekte çok mümkün olmuyor.
 
Mix olarak kesinlikle Yamaha HS5, flat ses verme anlamında çok başarılılar. Hatta bir laf var, 'mixiniz yamaha hs'te iyi tınlıyorsa heryerde iyi tınlayacaktır' diye, boşuna dememişler bence..

Fakat çalma anlamında pek önermem ama zevk renk meselesi elbette. Bende VST'ler ile güzel tınlamıyor ama Mooer GE200 ile güzel tınlıyor garip şekilde. Gündelik kullanımda da gayet iyiler ben kullanıyorum film youtube müzik vs.
 
Ben Yamaha HS5 derim. Rokit 5 inçlerin bass frekanları çok yapay dinleme keyfi için belki kimilerine iyi gelebilir ama mix için gerçekten zorlayıcı...
 
Geri
Üst