Black/Death Metal için Pedal Önerisi

Esenlikler. Elektro gitara yeni başladım sayılır. Başlangıç için Epiphone Special II Player Pack setini tercih ettim. Gitar gayet rahat ancak amfi beni pek tatmin edemedi.

Amon Amarth, Behemoth, Burzum, Gojira vs. çalmak için bir pedal arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Bu kadar çok gruba hizmet edecek tek bir pedal malesef bulunmamakta. Gitarın manyetikleri de bu tarzın gereksinimlerini pek karşılayamaz diye düşünüyorum. Yanındaki amfi ile de muhtemelen pratik yapmaktan öteye gidemezsiniz. Bunların yanında bu kadar çok grubun soundlarına bu gitar ve amfi ile ulaşabilmeniz için tek eksiğin bir distortion pedalı olduğunu düşünüyorsanız muhtemelen böyle işlerde kullanılan sinyal zincirlerinin bileşenlerine de pek hakim değilsiniz.

Bu noktada olabildiğince ucuza denk getirilebilecek bir prosesör ile (Zoom 505'e kadar yolu var dediğimin) efektlerin işlevlerini, hangi parametreyle oynadığınızda, referansa ne kadar yaklaşıp uzaklaşabildiğinizi tanımanız gerekiyor. Sonrasında yüksek çıkışlı manyetiklere sahip bir gitar ile başlayıp ihtiyaç duyulan tona göre pedallar, amfi gibi bileşenler toplanabilir. Çünkü Burzum nerede, Gojira nerede, Amon Amarth nerede... Kemper, Helix, Ge300 gibi high end modelleme cihazları almadıkça "one size fits all" bir duruma kavuşamazsınız malesef.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hocam dediğiniz gibi bu tarz bileşenlere henüz hakim değilim. Ancak belirttiğiniz gibi "one size fits all" mottolu bir ekipman da istemiyorum. Anlatmak istediğim Burzum ve Gojira çok farklı tarzlarda müzikler yapıyorlar lakin benim burada ikisinin de tarzına tam manasıyla ulaşmamı sağlayacak bir ekipman bulma derdim yok. Yüksek distortion'lı şarkıları çalabileyim yeter. 🙂
 
Geri
Üst