Footswitch Soketi Montajı

Bende bir tane evde kullandığım küçük Marshall ampli var. En alt modellerden biri olduğu için, clean/distortion geçişi cihazın üzerindeki bir düğmeye basarak yapılıyor. Bu düğmeyi footswitch girebileceğim bir sokete dönüştürmek mümkünmüdür? Mümkünse neler gerekir? Daha önce bu işi yapmış olanınız varmı?
 
Butona paralel stereo bir kablo çekiceksin ( ince ) Şasenin yanından dışa sarkıtıcaksın, onun ucunada kablo tipi dişi jack takıcaksın olucak
 
Evet Kaya, olur. Ben de ilk başta aynısını yazdım, sonra gönder butonuna basmadan önce cihazın iç konfigürasyonundan emin olmak için yukarıdaki soru ile değiştirdim.
 
Mahcem abi yeterince yazmış ama bende sana tavsiyede bulunmak istiyorum...

Şimdi o dediğin butona ya üç yada iki kablo geliyordur sanırım.. Sana tavsiyem bir tane dişi Stereo jack bulup onu anfinin her hangi bir yerine monte edebilirsen bir kablo ile uzatıp o baglantıyı tekrar bir buton takarsın ve bu durumda external olmuş olur yani istediğin zaman takıp çıkarabilmeni saglar daha kullanışlı olur bu şekilde..
 
Gerçi Ozan yazdı orada, ben değil ama neyse, krediyi ben almış oldum :LOL:

Benim tavsiyem standart Stereo-jak'tan ziyade aşağıdaki tip ya da ona benzer dört yollu bir bağlantı jak/soket çifti ve içi en az üç hatlı ve dışı ekranlı bir kablo kullanmak ve butondan çıkardığın üç paralel kabloyu iç tellerden geçirmek, dıştaki ekranı ise her iki tarafta şaseye bağlamak. Eğer stereo jak kullanırsan sinyal konumlardan birinde kablonun dışındaki ekrandan gidecektir, o da o kanal seçildiğinde ilave gürültüye sebep olabilir. Oysa sinyali ekranın içindeki kablolardan götür getir, ekranı da şaseye bağla ki gürültüler şaselensin, kablodan geçerken sinyalin üzerine binmesin. Bu iş için ideal kablo olarak dışı zırhlılardan bir Category 5a veya 5b network kablosu işini baba baba görür. Jak soket olarak da aşağıdaki resimdeki gibi vidalı tipte bir DIN jak/soket çifti işi bitirir.

AUD54SA.jpg
AUD249SC.jpg


CA377SA.jpg
 
Abi bu kadar açıklayıcı olabilirdin resimleriyle birlikte
Bu olayı soyle de olmazmı sence mahcem abi Catagory kablosu deyince aklıma geldi RC45 Connector kullansak hem dişi hem erkek bu şekilde daha kullanışlı olmaz mı? Hemde fazladan küçük devre ilede LED filan da koyulabilir hangi durumda olduguda gözelenebilir.
 
Stereo jack'i önerme sebebim footswitchler arasında üniversal olması :) Birde şase türü değilde kablo türü olduğundan amplini delmeden kasanın yanından çıkartabilirsin. Tek kanallı amplide (1 clean/1 over. ) muhtemelen oraya 2 kablo geliyor olmalı . Burdan ses geçmediği için herhangi bir dip gürültüsüne yol açacağını sanmıyorum
 
Arkadaşlar footswitch denince benim de bu konuda bir sıkıntım var aslında. Türkiye'de çok aradım ama bir türlü DPDT ya da 3PDT footswitch bulamadım nerden bulunacağını bilen varmı? illa ki yurtdışından mı getirtmek lazım?
 
Kendin yap hocam, dünyanın en kolay işi. Git Yazıcıoğlu'ndan veya Karaköy Pasajından al bir tane Toggle Switch (basınca gittiği konumda takılıp kalanından, normale döneninden değil), koy bir aluminyum kutunun içine, kablo bağlantısını da yukarıda yazdığımız gibi yap, oldu bitti.
 
Eveeet, cihazı açıyoruz ve ne görüyoruz? Altı bacaklı, devreye lehimli bir pushbutton. Resimdekilere benziyor.

main_LC.jpg



Bu durumda yine altı bacaklı bir dişi jack soketi alıp bağlantıları lehimlemeyi düşünüyorum. Fakat hala mevcut butonu iptal etmeden bu işin olacağına aklım ermedi. Buton diyelim ki clean kanalı bağlarken diğer taraftan pedal ile overdrive bağlantısı yapılırsa her altı uc birbirine bağlı duruma geçmezmi? Sanırım bu tip butonlarda orta sıradaki bacaklar sabit kalıp butona basınca sırayla sağdaki ve soldaki bacaklar ortadaki ile devre tamamlıyordu.Bu durumda jack soketinin uç kısmını butonun orta sırasındaki terminallere bağlamak gerekecek.
 
Abicim aynı buton dan bulursan eger anfideki butonun uçlarını bir kablo ile uztatıp aldıgında butuna aynı yerlere takarsan çalışır...

Ama takılı olan butonuda Multimetreyle ölçmek gerek nasıl bir kombinasyonu var...

(a/1)
(b/2)
(c/3)


butna basılınca acaba üç ucumu bileştiriyor yoksa nasıl çalışıyor o da önemli.
Kolay gelsin, saygılar.
 
Kaya sorunun farkına sen söyleyince vardım, doh!
headbang.gif
Vaviyen bağlantıyla çözmeye çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez, ama devam ediyorum. En kısa zamanda geri geleceğim, eğer çözüm olmazsa o zaman on-board switch'i çıkarman gerekebilir.
 
Geri
Üst