Sol el için gitarla fizik tedavi mümkün mü?

Fizik tedavi derken biraz abarttım farkındayım ama şöyle bir durum var başımda, hem bana ilginç geldiği için hem de acaba doğrusunu yapıyor muyum diye sormak istedim.

Bir senden fazla bir süre önce sol el küçük parmağımı üzerinize afiyet koltuğa çarpmıştım. El kapalı ilen küçük parmağın köküne doğru bir darbe diyelim. Ondan sonra sabahları uyanınca devamlı ağrı yaptı, gün içinde ağrısı geçiyordu. Haliyle bu süre içinde fazla gitar da çalmadım ama son bir kaç aydır, gitar çaldıkça sabah ağrıları dahil azaldığını fark ettim. Tabii ilk çalmadan sonra değil de bir iki gün üst üste çaldıktan sonra parmaktaki ağrı hafifliyor. Sabah uyanınca ağrısı da azalıyor hatta bir iki sefer tamamen geçti.

Tabii ilk çalmaya başlayınca özellikle küçük parmakla üst tellere basma esnasında yine ağrı oluyor. O da nerdeyse kısa bir süre içinde kayboluyor. Acaba darbenin tersine bir fizik tedavi gibi bir şey mi oluyor? Yoksa sadece ısınması ile mi ilgili bilemiyorum.

Uzun zaman geçti öyle büyük bir ağrı ya da bir problem değil. Yani bunun için doktora gitmeyi pek düşünmüyorum ama acaba düzenli çalmaya geri mi dönsem yoksa zorlamasam mı? Ağrının geçmesine bakarsak çalmak iyi fikir gibi ama emin olamadım açıkçası...
 
Ben de 2-3 sene önce yağmurlu havada, ana caddede (Ankara-Ümitköy girişi) tam kaldırıma çıkacakken koşma hızımı keseyim derken dizim boşalıp yere kapaklanıyordum. Sol el yüzük ve serçe parmağımı incittim tabi. 3 haftada geçti. O parmakları kullanamadım 3 hafta. Şimdi yeri de söyledim ki, bilenler bilir, akşam vakti Zırhlı Birliklerden Ümitköy'e psikopat gibi gidiyorlar. Durup da bi yol vermek yok. Neyse konuyu saptırmayalım 😁
 
Geri
Üst