Kudret Kurtcebe

Forumu iyice aradım taradım bu başlık yok!

Hemen açı verdim.

Özelliikle İstanbulluların bu konuda söyliycekleri vardır herhalde.

Benim tek bildiğim "Şizofren" albümündeki "Şöhret" ' in klibiyle "Güven Erkin Erkal" ' ın "Kent Ozanları" (EKO TV) programında görünmesiydi. Anadoludaki gençliğin de sanmıyorum ki başka bi mevzuatı olabilsin bu şahıs hakkında. Ama bu ülkedeki rock müziğin merkez üssü İsatnbul'un gençlği muhakkak extra bi şelere sahiptir.

Dökülün o zaman!
 
yanlış hatırlamıyosam, yaşar kurt veya cenk taner stili gitar-vokal şeklinde bi müzik yapıyodu bu abi..fena da değildi aslında..maximum rock'ta dinlemiştim bi gece vakti...yanlış da olabilir tabi..bilmiyom..
 
bu üstad iyi müzik yapar bence..almis eline fender akustigini ve konusturmus özellikle sözleri süperdir aptal kutusu felan çok hosuma gitmisti .
 
Kudret ile yillar once, sanirim 14-15 sene oldu, Ali baba'da (bogaz'da bir kahve) akustik gitarla Police'in Every Breath You Take'i calmamizi dun gibi hatirliyorum. Bana introdaki akorlari birinci pozisyondan calmayi gostermisti, boylece parmaklarimin cani cikmadi Andy Summers gibi barelerle calarak :)
Sesini cok bogazina atiyordu o zamanlar, kaset cikardigini bilmiyordum. 10 senedir memleketten uzak kalinca her sey yeni haber benim icin :)
 
ben onunla beraber bir konsere katıldım bundan 3,4 sene evvel orda uzun uzun sohbet etme imkanım oldu. çok iyi bir müzisyen, bir ara abisinin yaptığı tek başına parçası çok revaçtaydı, erkin baba ve krampta yorumladılar o parçayı. yaptığı albüm çok güzel , özellikle şarkı sözleri çok sağlam da, bu abimiz çok umutlu gençlerden ama aynı zamanda çokta tepkili haklı olarak birçok olumsuzluğa birçoğumuz gibi , şarkılarında toplumsal sorunlara da oldukça yerinde değiniyor. kemancı da konser verdiğimiz o akşamdan hatırladığım en net şey de zaten sahnedeyken barın sahibine şarkı arasında yaptığı eleştiriydi. adam , o zata sen bu barı yaptın iyi ettin de neden senelerdir burası bizim gruplarımızın kendi parçalarını çaldığı bir yer olmadı da, sürekli cover çalınan bir yer oldu dedi. böyle hiç bir yere gidemeyize yakın laflar etti sahneden , hala unutmadım demek ki orda da baya önemli bir noktayı es geçmedi baba.
 
güven erkinerkalın 1nisan tarihli programında (EKO TV zamanında) bu abiyi "aynadan cemil canlı performans yapacak" die anons etmişti bende zaplamıştım, sonra çaktım olayın düzmece olduğunu... ayrıca "cerahat" adlı şarkısı klibinde suyun altında gitar çalıyordu yanlış hatırlamıyorsam??
 
bizim kampuste bir konseri vardı,konusmaya calıstık,biraz da basardık,"ben barda falan calmam boyle üniversitelerde yüzyüze ogrencilere calarım ,para icin degil" demişti.muhaliftir.ama iyidir de müzigi de sözleri de.rudolf kayzerin kitabını övmüştü bir roportajında"tanrı tasta uyur",güzel ve faydalı bi kitap onu da bulursanız okuyun bence,zira bir sarkısı sanki o kitapla ilintili
 
bak, ben bu tek başına şarksının o kadar eskilere dayandığını bilmezdim. bana kudret abi,abisi nuri kurtcebe'nin nasıl o besteyi yaptığını anlatmıştı. bende şaşırmıştım. bana abisinin ilk defa gitarı eline alıp bir anda yaptığını söylemişti. ama taa seyyal tanerin ilk albümü dediğine göre çok eskilere dayanıyor, ben o kadar eski bir parça olduğunu bilmiyordum.zaten kudret abiden dinledim ilk defa.
 
kudret dünyanin en komik adamidir da.
1980lerin sonunda istanbul gençligi rock müzigi ancak 1-2 cafe ve köprüalti kemanci'da dinlerken haliç'e karsi gitari masaya çarpip kirdiktan sonra "yeter! bundan sonra bu mekanlarda özgün müzik, halk müzigi, arabesk çalinmayacaktir. ikinci bir emre kadar yalnizca led zeppelin, jethro tull ve pink floyd çalinacaktir!" diye bagirarak herkese posta koymasi erkin baba'ya bile yakisacak bir harekettir.
besteleri güzeldir, sözleri çogunlukla güzeldir, duydugum kafa sesine çiktigi anda sizi yaninizdan uzaklasmis gibi hissettiren tek vokalisttir.
 
yıllar önce Eko Tv'de güven erkin erkal sayesinde tanımıştım kudret kurtcebe'yi.şizofren adlı bi ablüm çıkardığını söylüyodu programda.izlemeye devam ettim,sonra cerahat'ın klibini gösterdiler.yüzüne su akarken şarkı söylemeye devam ediyordu,dikkatimi çekmişti.ertsi gün gidip albümünü aldım,yaşar kurt tadındaydı.abisi nuri kurtcebe'nin Tek Başına şarkısını da söylemişti albümde.genel olarak sosyal mesaj içerikli bir albümdü ve benim hoşuma gitmişti...

geçen sene anadolu üniversitesi rock klübü olarak güven erkin erkal'ı ''söyleşi ve klip gösterimi'' adı altında üniversiteye getirdik.söyleşi kısmında ben kudret kurtcebe'yi sordum ne alemde diye,güven erkin erkal'da ''kudret bugünlerde stüdyoda.yeni albüm yakında,gelecek'' falan demişti...

aradan bir yıl geçti ama ortada albüm falan yok!!

beklemedeyim...
 
şizofren albümüyle tanıdım...tekrar yapmaktan setin kasetçalarını iç eden ilk'imdir.yalın ve derinden etkileyici.yoz kültür müziğine rest çekip,haykırış yaratan.dinlendiğinde önüne müzikal bir önyargı koyup kısıtlanamayacak.çağları aşan ses;kimliğini hatırlatır.
çok severim...

(uzun zamandır bi haberim...napar neder.)
 
Geri
Üst