Elim çok mu büyük?

Saçma gelebilecek bir sorunumu burada paylaşmak istiyorum. Elektrik gitarımın klavyesi bana küçük geliyor. Tellere dik basmama rağmen parmağım bir üstteki tele değerek sesimi bozuyor. Diğer tarafta bakıyorum bazı insanlar kütük gibi ellerle temiz çalabiliyor. Gitar klavyesi çoğu kişinin eline uygun üretilen bir şey mi yoksa bazı insanlar fizyolojik sebeplerle daha büyük klavyelerde mi çalmak zorunda?
Gitarım Epiphone Special II
Bu gitarın klavye ölçüleri diğer les paul modellerle aynı değil mi?
Bilemiyorum belkide benim yetersizliğim. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çözüm yaratacak bir fikre ihtiyacım var. 😿
 
Bu bir sorun degil. Her insanın eli eşsiz dolayısıyla gitarlar ortalama bir konfor gözetilerek yapılıyor.
Yine de başka gitarları deneyin sap profili ve fret boyu bakımından elbet biri daha rahat gelecektir. Belli bir gitar teknigini oturttuktan sonra her tarz gitarla bi şekilde baş edebilirsiniz zaten. Ayrıca bunları deneyim kazanmak için de yapmak gerekir. Bazı gitarlar hiç aklınızda olmayan bir şekilde çalmaya sevk edebilir :)
 
Son düzenleme:
Düzenli pratik yaptıkça alışılamayacak gitar pek denk gelmez sanırım. Sadece bazı gitarlara daha kısa sürede alışılabilir, bazılarına alışmak daha uzun zaman alabilir. Büyük el konusunda aklıma gelen ilk isim Allan Holdsworth. Kocaman elleri var ama garip gurup akorlar basabiliyor ve fena hızlı sololar çalabiliyor.
 
Geri
Üst