Uzun bir süredir müziğe karşı hevesim yok

selamlar öncelikle

15 yaşındayım ve 3 yıldan fazladır müzikle ilgileniyorum.

ailemde müzikle ilgilenen kimse yok ve tüm müzik bilgimi internetten öğrenmeye çalışıyorum

benimle aynı zamanda başlamış kişilere göre çok kötü değilim ortalamada çaldığımı düşünüyorum en azından

fakat yaklaşık 4-5 aydır müziğe karşı hiç hevesim kalmadı.Nedenini de bilmiyorum.

ilk böyle hissetmeye başladığım zamanlarda forumlarda gezmiştim ve herkesin müzikten uzaklaştığı bir dönemin olduğunu birkaç aya tekrar eskisi gibi olabileceğini söylediler.

fakat ben 5 aydır gitara karşı çok uzağım. Sürekli çalmak istiyorum elime alıyorum 1-2 sürekli çaldığım parçayı çalıp geri yerine koyuyorum.

cidden bu durum moralimi çok bozmaya başladı.Normalde günümün 1-2 saati gitarımla geçerken şimdi haftada 1 saat yüzüne bakmıyorum.

öyle ki bildiklerimi unutmaya,hamlamaya başladım.Müzik zevkim saçma şekilde değişti ve bunun olmasını istemiyorum.Blues dinlediğim zamanlardan birden arabesk dinlemeye başladım.

her zaman dinlerdim arabesk fakat şimdi gün içinde her dakika dinlemeye başladım.

gitarımın sesi artık neredeyse kulaklarımı tırmalıyor elime aldığımda.Kendimi o kadar geriye düşmüş hissediyorum.Tellerden sanki dünyanın en tiz sesi çıkıyor.

ortaokuldan beri aktif olduğumuz bir müzik grubumuz vardı ve onlar da benim gibi çok boşlamaya başladılar.

nasıl tekrar heveslenirim?tekrar eskisi gibi okuldan gelince çantayı fırlatıp gitarımın başına geçmek istiyorum. (okullar yok ama evde de başına bi yarım saat otursam bile yeter.)

çoğunuz abilerim/ablalarımsınız.Bana bi yardım ediverin lütfen.
 
yaklaşık 5 aydır bende çalmıyorum.enstrumanlar bana bakıyor bende onlara..formattan sonra amplitube ü bile kurmadım.yaş geçtikçe hayattan beklentiler değişiyor.para kazanmak lazım.Önce hayatını kurtar...
 
Ben de 11 senelik gitar öğrenme sürecinde birkaç yıl bırakmaya varacak ara vermeler yaşadım.

Buradaki püf nokta şu; kendini asla "bıraktım artık ben" olarak görme. Bu sıralar pek hevesim yok de, evet biraz hamladım de ama bırakmış olarak görme kendini. Ben bir defa iki yıl, bir defa da bir yıl falan ara vermiştim, o dönemde bile bırakmış olarak düşünmedim kendimi.

Faydalı diğer bir nokta azaltsan bile arada bir al eline tıngırdat bişeyler. Arada çalıyorum bişeyler diye düşün hevesin geri geldiğinde tekrar ağırlık verirsin.

Arabeske kayma durumu bana da olmuştu, ev arkadaşlarım hep o tarz dinliyordu, bu durumda al arabesk şarklıları cover yap onları çal yine de bırakma.
 
15 yaşında normal, hayatı tanıyor kişiliğini oluşturmaya başlıyorsun... takılma bu kadar, kafa yoracak bir şey değil. Spor yap, seyahat et sağlığına dikkat ederek, başka hobiler kovala... müzik varsa içinde dönersin zaten.
 
15 yaşında normal, hayatı tanıyor kişiliğini oluşturmaya başlıyorsun... takılma bu kadar, kafa yoracak bir şey değil. Spor yap, seyahat et sağlığına dikkat ederek, başka hobiler kovala... müzik varsa içinde dönersin zaten.

15 yaşımdan şu güne kaç defa bıraktım hatırlamıyorum. Ayrıca dinlediğin müzikte gocunacak bir şey yok. Her müzik bir şeyler katar.
 
Rahat ol, kendini zorlarsan daha da geri teper. Hayatını yaşamaya bak, yukarıdaki arkadaşların tavsiyelerine uyarak başka uğraşlara yoğunlaş. Müzik içinde varsa zaten geri dönersin 🙂
 
15 yaşında biri için ağır olur mu bilmem ama benim düşüncem olayı sadece gitar olarak görmemen. Herkesin kendine göre motivasyonu var bu konuda, ya o kaybedildiği için uzaklaşılır ya da istenen sonuç elde edilemediği için tatmin yaşanmaması uzaklaştırır. Müziğe olan motivasyonunun kökenlerine inmek lazım, sonra o zaten geçerli bir şeyse kendi kendini tekrar canlandırır. Geçici bir şeyse sönüp gider. Gitarla ya da müzikle kısa süre tanışıp bırakan çok insan var.
 
Geri
Üst