Luthier'i eve, ofise çağırmak mümkün müdür?

Merhaba,

Malum pandemi dönemindeyiz, evdeki gitarları taksiye at luthiere götür getir başlı başına bir iş.
Müşterinin lokasyonunda çalışabilecek tecrübeli bir Luthier var mıdır önerebilir misiniz?
Yapılacak işlemler de standart bakımlar, büyük bir operasyondan bahsetmiyoruz.
 
Tanıdık arkadaşın falan değil ise pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Gidip gelmeyi vakit kaybı olarak görebilir. Dükkanı olmayan bu işlerde iyi olan birisini bulabilirsin belki. Forumda illaki vardır uğraşacak birisi.
 
Berberi kucuk gören kim kardes o da saygi duydugum bir meslek fakat arabayla yolda kaldiginda tamirci ya da cekici cagirirsin , hizmet sektörüdür ,isi zaten gelip arabani cekmektir .berber de ayni sekilde eve giden bir meslek diye örnek verdim. Ozel ders veren matematik ögretmeni örnegini de verebilirdim . yanlis anlasildimsa duzelteyim , hicbir meslegi asagilayacak kadar asagilik biri degilim .
 
Luthiet dedigin adam dunyada sanatci olarak tanimlanan insandir , adama berber muamelesi yapmak hem ayip , hem de parasini vereyim de riski sen al demek kime yapilirsa yapilsin bencil bir davranistir.
Piyano akordu ve tamiri için haliyle lokasyonunuza geliyorlar. Ben bu kadar aşağılayıcı bir hareket olmadığını düşünüyorum. Hizmet sektörü için olağan bir şey gibi karşılıyor ve tüm emek sarfedenlere çok saygı duyuyorum.
 
Mesela ben bu videoyu izleyince utanmıştım vallahi :) becerebileceğim bir iş değil, hiç bilgim yok. Ama standart gitar bakımı, sap ayarı vb işler için internetten kaynaklara bakmıştım zamanında, kendim yapmaya çalışıyorum. Ne kadar iyi oluyor tartışılır ama idare edebiliyorum. Youtube video dolu...


 
Geri
Üst