Digitech Rp (audiodna2 Chip'li Yeni Serileri)

Burada daha önce Rp90 ı tanıtan bir yazı vardı ancak ben bu başlığı yeni rp serilerinin tanıtımı için genel bir başlık haline getirmek istedim ve mesajımı editledim.

Bu başlıkta digitech in yeni AudioDNA2 çipli teknolojisine dayanan yeni RP serisi prosesörlerini tanıtmaya çalışacağım.

Yeni RP Serisi :

RP70
RP90
RP150
RP250
RP350
RP500

Bu başlıkta önce RP90 alıp denemiştim çok memnun kalınca gidip RP250 aldım. Bu prosesör üzerinden tanıtmaya çalışacağım.

Öncelikle bulundurduğu amfi ve kabin simulasyonlarını tanıtalım.

Amfi simulasyonları :

'57 Fender® Tweed Deluxe*
'57 Fender® Tweed Champ *
'59 Fender® Tweed Bassman®*
'65 Fender® Blackface Twin Reverb®*
'65 Fender® Blackface Deluxe Reverb®*
'68 Marshall® 100 Watt Super Lead™* (plexi)
'77 Marshall® Master Volume™*
'83 Marshall® *JCM800
'93 Marshall®* JCM900
'62 Vox® *AC15
'63 Vox®* AC30 Top Boost
'69 Hiwatt™*Custom 100 DR103
'81 Mesa/Boogie®* Mark II C
'01 Mesa/Boogie® Dual Rectifier™*
'96 Matchless* HC30
DigiTech® Solo
DigiTech® Metal
DigiTech® Bright Clean
DigiTech® Clean Tube
DigiTech® High Gain

Kabin Simulasyonları :

'57 Fender® Tweed Champ™* 1x8
'57 Fender® Tweed Deluxe Reverb®* 1x12
'65 Fender® Blackface Twin Reverb™* 2x12
'63 Vox® AC30 Top Boost w/Jensen® Blue Backs* 2x12
'59 Fender® Tweed Bassman®* 4x10
Marshall® 1969 Straight w/Celestion®* G12-T70 4x12
Marshall® 1969 Slant w/Celestion® *25W Greenbacks™ 4x12
Johnson Straight w/Celestion®* Vintage 30's DigiTech® Solo 4x12
DigiTech Bright 2x12
DigiTech Metal 4x12
DigiTech Rock 4x12
DigiTech Alt Rock 4x12
DigiTech Vintage 4x12

Öncelikle yorumlarıma geçmek istiyorum :

Şunu belirtmek isterimki eski bir RP100 kullanıcısıyım. Yıllarca bu alet bir şekilde hep benimle oldu. Ancak bu Rp100 yüzünden digitech e fazlasıyla dijital tonları var gözüyle baktım. Keza bugünlerde evde küçük ezgersizlerim için kullanırım diye bir rp50-80 ararken yine aynı korkum vardı. Alacağım ama ya yine egzersiz için bile olsa cihazdan istediğim verimi alamazsam diye. Malum bir de digitech in adı çıkmış dokuza inmez sekize dijital de dijital deriz hep. :LOL:

Neyse son anda karar değiştirip yeni AudioDNA2 çipli yeni RP serilerine bir şans vermek istedim. Teorim şuydu : digitech ne olursa olsun eski rp serilerindeki dijital ton şikayetlerini elbet duymuş ve bu yeni çipli seride aynı hatayı yapmaz diye düşünüyordum. RP250 yi denediğimde yanılmadığımı çok iyi anladım hatta şok geçirdim desem yeridir. Bu küçücük alete böylesine inanılmaz clean tonları böylesine gerçekçi amp simulasyonlarını nasıl koymuşlar şaştım.

Eski Rp serileri ile alakası olmayan yepyeni bir sese sahip yeni seri.

Bence bu digitech için gerçekten ciddi bir devrim olmuş diye düşünüyorum. Amfi simulasyonları cidden çok klas.


RP90 Tapping Ses Örneği
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bir önemli not daha. Eski seride ritmler çok basit ve komikti. Bu yeni seride davul ritm ses kalitesini çok ciddi artırmışlar ve zilleri eklemişler. Bu özelliği de onun çok ciddi bir artısı olmuş. Artık öyle eski dımtıs ritmleri yok daha gerçeğe yakın eskisine göre. Ben bu kadarcık kompakt bir cihaza göre gayet tatmin edici buldum. Digitech bayağı bir elden geçirmiş rp serisini. Bu aletin eski rp serisi ile bana göre uzaktan yakından ilgisi yok son kanatiim bu oldu.

Bu arada elinde eski seri rp prosesörleri olanlar bana kızmasınlar. Onların yeri ve piyasası başka bu aletinki başka. Amacım önceki seriyi kötülemek değil. Zira diyorum ya ben de yıllarca rp100 kullandım. XT live aldım yine rp100 üm vardı yine zaman zaman onu kullanırdım. Bir şekilde alışkanlık yapıyor belkide. :LOL:
 
bende rp 150var bu saydığın eksikliklerin çoğu giderilmiş 150 de adamlar bilinçli yapıyolar pazarlama taktiği ama canavar cihaz efektler on numara drive ler iyi tonlanmazsa biraz batıyo :) PA sistemde mükemmel sonuç veriyor ayrıca yeni cihazları çok başarılı diye düşünüyorum digitech in
-
dip not :p ayrıca cok uygun fiyatları
-
http://rapidshare.com/files/107022336/aasd.wav.wav
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet rp150 de rp90 daki bazı kısıtlamalar yok ve gerçekten iyi iş başarmışlar. Sanırım bende daha üst modellere doğru bir geçiş yapacağım ileride. Aleti geceleri egzersiz yaparken kullanayım diye almıştım. Şimdi alet amacını, maskotunu aştı. :LOL: :LOL: Prosesörlere geri dönüş yapmama sebep olacak bu alet böyle giderse. Ax3000g en son prosesörümdü ve tuşe hassasiyeti çokkkkk iyi olmasına rağmen analog un yanından geçemez diye düşünüyordum. Ama yeni rp serisinde analog sistemle çalıyormuşum kadar yüksek tuşe hassasiyeti sebebiyle sistemimi yakında digitech prosesölerine kaydıracağım gibi gözüküyor. Belki rp350 veya rp500 olabilir.

Bu arada isterrr inanın ister inanmayın drive ve tuşe hassasiyeti konusunda yeni rp serisini gnx serisinden de başarılı buldum bilemiyorum sebebi gnx lerde AudioDNA kullanılıyorken yeni rp serisinde AudioDNA2 çip kullanılyor bunun da etkisi varmıdır hiç bilemiyeceğim. Dün akşam amerikadaki bir gitarist arkadaşıma mail atmıştım cevaben o da yeni rp serisinin kendi çevresinde de ciddi manada kullanıldığını söyledi. Hatta kendisi de yakın zamanda bir bir arkadaşından ödünç aldığı yeni seri rp150 yi denediğini 3 gün boyunca gitar çalmaktan kendini alamadığını kendini eve kapadığını yazmış. Ama derimki digitech in yeni rp serisi ile ilgilenenler biraz daha bekleyin burayı takip edin ben elden geldiğince buraya ses örneği bilgi vb koyacağım ak koyun karakoyun o zaman belli olur şimdi bende inceleme aşamasındayım. Net iyidir demek için biraz daha zaman var benim açımdan ;)
 
Güzel anlatmışsın ama "rp200 sahibi olarak "sanki birşeyi ilk aldığınızda size mükemmel gelir sonra bağzı şeyleri keşvettikten sonra yaaaa demek bu böyleymiş dersiniz aynı olay bende de olmuştu fakat artık rp200 drive olarak çok çok kötü geliyor bana.

Belki aylardır kullanıyorsun vede daha önce birçok pedal , pros , amfi denedin.Ama biraz abartı gibi geldi.Digitechler rp serisi proslar genel olarak uyuz aletlerdir "genel duyumlara göre"ama benim gibi hayatında gitar çalmaya yeni başlamış distortion hakkında pek bilgi sahibi olmayan ve kulağı gelişmemiş kişilere çok mükemmel gibi geliyor.Çaldıkça tondaki yalınlığı ve eksikleri keşvettim ama fiyatına bakınca beklenenin üzerinde performans veriyor diyebilirim.
 
Ulen digitech e devam mı edeceğiz yoksa

A/D Converter:24-bit high performance audio
D/A Converter: 24-bit high performance audio
Sampling Frequency:44.1kHz throughout

mydukkan daki sample ları dinledim yuh dedim.Drivelar eski seride daha çok metal içindi cızır cızır şimdi rock soundu olmuş ama vardır bu işte bit yeniği arkadaşlar başka deneyen büyük sistemde çalan yorumu olan var mı.

Davulları da dinledim güzel olmuş ,sample cd kalitesi "tabi gerçekten verilen değeri sağlıyorsa".ben rp250 ye bakmaya başladım.Hani analog toplayacaktım hemen döndüm vallaha.Yok davul du yok şuydu....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
emirizmir demiş ki:
ama benim gibi hayatında gitar çalmaya yeni başlamış distortion hakkında pek bilgi sahibi olmayan ve kulağı gelişmemiş kişilere çok mükemmel gibi geliyor.


Yukarıda zaten belirtme ihtiyacı duydum. "Acele etmeyelim. Ben biraz deneyeyim tam olarak iyi demek için erken" diye belirttimki senin söylediğin hataya düşmeyeyim. ;) Ancak her geçen gün bu prosesörün sesine olan hayranlığımın ilk gün heyecanından olmadığı ve her gün gittikçe sese alışacağıma her gün daha da fazla beğenecek bir hale gelmeye başladım.

Dediğin bir şeye de çok katıldım ve tespitini çok beğendim. Digitech bu cihazda rock sounda gerçekten çok daha önem vermiş. Ama metal müzik kısmını da bayağı bir adam etmiş.
 
Birkaç ses örneği dinledim direk ac/dc aklıma geldi.Bu arada AllexStone kardeşim tespitlerimi beğendiğin için teşekkür ederim.Bu kadar deneyime sahip olduğun da göz önünde bulundurulursa senin rp90 ve diğer audiodna2 çipli rp serileri hakkındanki yeni görüş ve yorumlarını ilgiyle bekliyorum.
 
Çok teşekkür ederim sevgili emirizmir. Bu yeni seri beni feci sardı. :LOL: Yarın muhtemelen Rp250 veya rp350 alıp işi büyüteceğim. Böylece incelememe de yeni serinin üst modellerinden biriyle devam etmiş olacağım bu da daha sağlıklı bir referans olur diye düşünüyorum. :LOL: İligilenip mesaj yazdığın için de çok teşekkür ederim.
 
EG01513.jpg


RP250 de beni en çok etkileyen şu üç unsur :

1- İnanılmaz başarılı amfi ve kabin simulasyonları.

2- Expression pedala atanan wah-whammy gibi efektler ve davul ritmleri inanılmaz başarılı.

3- Alete Lisanslı Lexicon Reverb koymuşlar reverb ü inanılmaz ötesi başarılı. (Bu en çok beğendiğim özelliği oldu.)

Yakında buraya birçok RP250 ses örneği koyacağım.

Aşağıdaki resimde RP250 yi usb kablo ile bağlayıp pc den kontrol edebileceğiniz X-Edit 2 programından bir screenshot var. Eq bölümündeki parametre zenginliği benim çok hoşuma gitti. Oldukça kullanışlı bir program, kurdum ve kullandım basitçe ton editleyebiliyorsunuz.

dig_xedit2.jpg
 
valla çok teşekkürler inceleyip bizlerle paylaştığın için şahsen iddalı sözler söyledin ne pod kaldı ne de gt

ilginç gerçekten tekrar sağolun
 
doominsert demiş ki:
valla çok teşekkürler inceleyip bizlerle paylaştığın için şahsen iddalı sözler söyledin ne pod kaldı ne de gt

ilginç gerçekten tekrar sağolun

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Açıkçası böyle iddialı sözler ettiğime bende şaşırıyorum. 8O Ama öylesine sarstı bu yeni RP serisi. Hani acaba benmi abarttım diye kendime çok sordum. Ancak yurtdışını araştırınca gördümki tüm yorumlar aynı benim söylediğim gibi nette yurtdışı yorumlarda yeni rp serisi için duymadığım güzellikte yorumlar söylemişler. Abartmıyorum yeni RP serisinin sesinin koskoca GNX4 ten daha iyi olduğunu GNX4 ün kayıt vb özelliği gibi ekstralarının olduğu yazmışlar. Demekki bu yeni RP serisi benim gibi herkeste aynı şaşırtıcı etkiyi yapmış. Amacım bu alet yurtdışında kendini kabul ettirmiş. Bende ülkemizde bu cihazı daha iyi tanıtıp insanların dikkatini çekmeye çalışmak. Nette yeni RPserisi için arama yaptırınca neredeyse hiçbir olumsuz yoruma rastlayamadım doğru düzgün. Yani bu yeni seri gizliden ve dipten geliyor.

Buna en iyi şöyle örnek verebilirim : V-amp II ilk çıktığında POD kopyası deyip herkes aşağılamıştı. Şu an bir çok insanın vazgeçilmez prosesörü. Kaldıki ben yeni RP serisini V-amp II ile mukayese etmem bile. Üstelik fiyatları da çok cazip yeni RP serisinin. Bu sebeplerle görüyorumki yeni RP serisi ülkemizde çok bilinmiyor ama bilindiğinde bu başlık muhtemelen 20-30 sayfa ilerleyecektir. :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:


Yurtdışından bir RP350 kullanıcı yorumu :

This is THE BEST sounding guitar multieffect today.
I compared everything from Behringer V-Amp to POD XT...

Better than any Digitech unit, any RP, any GNX, any Genesis, any POD product inlcuding POD XT too.
Better than any VOX, any BOSS unit... GT8 is a joke compared to this.

The only close multieffext is the valve based G7, and G9,
but RP-350 is better.


Bu yorum asla yeni RP serisinin Gt8 den POD serisinden iyi olduğunu göstermez. Ama uzun zamandır diğer tüm prosesörlerden daha iyi gibi iddialı yorumlara sebep olan bir cihaz çıkmamıştı bu bile yeni Rp serisini incelmeye almak için bir gereklilik. Bu yeni seri için kimi kişiler bunca güzel yorumlar yapıyorsa bu yeni seriyi biraz daha yakından tanımak için bu başlığın bir fayda sağlayacağına inanıyorum.
 
AllexStone senin yorumlarını ciddiye alırım ve çoktan bu yeni seri kafamı kurcalamaya başladı.

Bir şey merak ediyorum. Sen bu prosesörü nasıl amfiyle deniyorsun? Ve ya kulaklıkla falan mı ya da bilgisayara bağlayarak mı?
 
Güzel sözlerin için çok teşekkürler sevgili KeReMmM. Cihazı Behringer HPS3000 kulaklıkla, Emu 0404 PCI ses kartımın analog girişlerine direkt girerek ve yine PC me USB ile bağlayarak ve son olarak Marshall MG30 amfiye girerek denedim. Yani 4 farklı yoluda denedim. Güzel olanlardan birisi de pc ye usb ile girip kayıt almak. Bu durumda isterseniz ses monitörden efektli geliyor ama ses efektsiz sadece drive lı olarak kaydoluyor. (Tabi isterseniz mix parametresi ile wet olarak efektli de kaydedebiliyorsunuz.)

Aleti halen kurcalaıyorum net olarak ton üretme işini bitirince ses örnekleri de koyacağım. İlgilendiğin ve mesajın için de tekrar teşekkürler. :)
 
Ses örneklerini beğenmedim. Ayrıca bu ses örneklerini yaparken neden olabilecek en yüksek gainli tonları seçiyorsunuz onu da anlayamıyorum. Bir efekt aletinin başarması en zor olan olay, yüksek gainli ton vermek mi? eğer öyleyse RP-1 den bu yana pek yol alınmamış.
 
Ses örneklerini beğenmemeniz gayet doğal . :) Ne zaman birisi olumsuz bir yorum yapacak diye merak ediyordum. Zira o kadar iddialı konuşuyorum ki ben bile çekindim açıkçası. :LOL: Bu duyduğunuz ses örneklerini henüz tonlama üzerinde olduğum RP250 ye tam hakim olunca göreceksinizki bu ses örnekleri buzdağının görünen kısmı. Ama yine de beğenmeme ihtimaliniz olabilir malum zevkler renkler. :)

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bir inceleme yaparken incelemeyi yapan kişinin müzik tercihleri ister istemez onun koyduğu ses örneklerini etkiliyor. Keza ben bazı inceleme ve ses örneklerini okuyorum ve dinliyorum sırf clean veya crunch tonlar da hafif drive ile inceleme yapıp yorum yazmışlar. Bu seferde ben sizin gibi yorum yazıyorum yeri geliyor. Diyorum ki " neden "hi gain tonlar da ses örneği koymadınız" niye cleane yakın drive lara odalandınız? Zira benim eskiden yaptığım bazı inceleme yazılarında şu tip yorumlara da rastlıyordum "hocam alet güzel ama şöyle hi gain tonlarda ses örnekleri koysan da daha iyi anlasak."

Yani haklısınız bende hi-gain önyargısı var. :) Bu da ses örneklerimi maalesef etkiliyor ve hatta daha ileri gidersek benim için en iyi prosesör en iyi Satraini, Steve Vai, Petrucci tonları verebilecek prosesörlerdir diyecek kadar özeleştiri yapabiliyorum. :LOL: Bunun için sizlerden özür dilerim keşke böyle düşünmeseydim ancak tabi zevk meselesi ve bu konuda kendimi değiştirmem zor bu da incelememi elbet etkiliyor. Umarım daha sonra bilirleri de daha düşük gainlerde cihazı inceleyerek bir yazı dizisi oluşturur.


Yine de bu yazı dizisi için kaç gündür uğraşıyorum didiniyorum. İşimi gücümü bırakıp iyi kötü kimse yorum yazmasa da bu başlıkta fikrimi yazıyorum. Tek amacım insanların dikkatini çekmek. Bu forumda benim gibi uzunn yıllarca bir sürü prosesör pedal denemiş kimselerin iyi kötü yorumlarına ihtiyaç duyacak bir sürü arkadaş olduğuna inanıyorum. Benim gitara başladığım yıllarda böyle imkanlarımız yoktu ve çok acısını çektim. Şimdi birilerine bilgi aktarabiliyorsam bu beni mutlu ediyor.

Zaten incelememi beğenmeyen veya benimle aynı fikirde olmayanlar sizin cümleninizin ilk kısmındaki gibi beğenmedim demesi yeterli. Ama siz ek yorumlara da ihtiyaç duymuşsunuz ona da saygı duyuyorum.

Son olarak yeni RP serisini tanıtma amacıma geleyim :

Amacım GT-8, GT-10, POD X3 vb cihazlardan üstün olduğuna ikna etmek değil. Burada amaç şu : bizler özellikle kendim yıllarca digitech in dijital sesler verdiği üzerine öyle şartlandıkki şimdi bu yeni seri bizlere içine hapsolduğumuz Boss-Pod-Korg-Vox gibi cihazların dışında ek bir alternatif sunuyor. Bu alternatifin de gözden geçirilmesi ve incelenmesi gerekiyor.

Burada ciddi manada ilk defa Ultra-G yi tanıtan ve sayfalarca devam eden başlığı açan Blackburn adlı arkadaşımız benim öğrencimdi ve onun o yazılarına ve o cihazı benimsemesine, başlığı açmasına cesaretlendiren ben olmuştum ve bu beni çok mutlu etmişti. O günlerde herkes şaşkındı bu cihaz hakikaten iyimi ki diye? Bugün kabin simulasyonu sıkıntısı çeken koşarak gidip bir tane alıyor alternatifi olduğunu biliyor. Keza yine bu forumda V-amp 2 ile ilgili başlıkta biraz benim katkım da olmuştur. Yine bugün V-amp herkesin iyi kötü hayatını kurtaran bir alet. Sevsekte sevmesekte illa koşup pod almıyor insanlar az bütçesi olan gidip V-amp II alıyor.

Aynı şekilde 10 sayfadır devam edip giden "SansAmp GT2-TRI-A.C.-PSA1-CLASSIC" başlığını açan skyrunner da öğrencimdir. Ve onu da bu Sansamp olayına bulaştıran yine benim. :LOL: O sıralar sansamp kullanan az kişi vardı ama sabit bir başlıkta övülüp ses örnekleri ile desteklenince seveni ve kullananı gün geçtikçe arttı. O günlerde de sansamp ne ki diyerek hepimiz merak ve şüphe içindeydik. Aramızda bazıları kullanıyor ama yorumlar az oluyordu. Ben kullandım beğenince çevreme öğrencilerime tavsiye ettim. Keza bizler iyi alet gidin deneyin diye biraz yüksek sesle konuşunca insanların dikkatini çekiyor. Kimi seviyor ama kimi sevmiyor. Ama haberleri oluyor dikkatlerini çekiyor. Yani biraz yükses sesle yorum yapmaktan ben mutlu oluyorum.

Yani duyurmak lazım iyi veya kötü duyurmak lazım. İnsanlar gitmeli denemeli beğenmeli veya beğenmemeli ama yeni alternatiflere açık olmalı yurtdışında almış başını giden bir prosesör için google türkiye de arama yaptırıyorum 3-5 yazı çıkıyor karşıma böyle olmamalı işte bu yüzden biraz iddialı yazsam da birileri bu cihazları tanıtmalı diye düşünüyorum (iyi yada kötü tanıtsa da :LOL: )


Uzun yazım için kusura bakmayınız. :LOL:

Bu arada üşenmeyip yorum yazdığınız için teşekkür ederim sevgili janmoreye.
 
Bu arada unutmadan söyleyeyim zamanında rakibi azken benim kadar pod xt live ı öven yazılar yazan başka birisi yoktu. O zamanda Pod XT live ın dijital ve kötü olduğu ile ilgili eleştiriler alıyordum. Ama bugün Pod XT Live el üstünde tutulan bi alet. Yani önyargılı olmadan zaman istiyorum ben sizden. Zamanla herşey daha da netleşecektir.
 
Ben bir soru sorayım, şimdi bu yeni rp serisi kendi alanındaki procesörler arasında iyi bir noktaya mı geldi yoksa o sözünü ettiğin boss-pod-vox procesörleriyle yarışacak konuma mı geldi? Ya da şöyle sorayım 250 ytlsi olan biri ikinci el pod 2.0 almak yerine bir rp90 veya rp250 yi de göz önünde bulundurmalı mı?

İnceleme için teşekkürler, uygun fiyata bir rp90 bulursam almayı düşünüyorum.

edit:daha önce rp80, rp150 ve rp200a kullanmıştım aralarında pek bir fark görememiştim. O yüzden yeminliydim bir daha rp kullanmama konusunda.
 
Geri
Üst