Digitech Rp (audiodna2 Chip'li Yeni Serileri)

Blackened85 demiş ki:
Ben bir soru sorayım, şimdi bu yeni rp serisi kendi alanındaki procesörler arasında iyi bir noktaya mı geldi yoksa o sözünü ettiğin boss-pod-vox procesörleriyle yarışacak konuma mı geldi? Ya da şöyle sorayım 250 ytlsi olan biri ikinci el pod 2.0 almak yerine bir rp90 veya rp250 yi de göz önünde bulundurmalı mı?

İnceleme için teşekkürler, uygun fiyata bir rp90 bulursam almayı düşünüyorum.

edit:daha önce rp80, rp150 ve rp200a kullanmıştım aralarında pek bir fark görememiştim. O yüzden yeminliydim bir daha rp kullanmama konusunda.

Mesajın için teşekkürler sevgili Blackened85. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bana göre cihaz söylediğin diğer prosesörlerle yarışacak duruma gelmiş. Bana göre artıları daha çok diğer prosesörlerden.

Bunlar neler mi?

1- POD serisi nin sese bir karakter kattığı ve versalite olmadığı yıllarrdırr tartışılır ve söylenir. Aynen ben de buna katılıyorum. Bu sebeple Pod tarzı karakterli sesleri beğeniyorsanız tavsiye ederim Pod u. Ama Podlarda tuşe hassasiyeti zayıf bana göre. Sese fazlasıyla kendi tarzını katıp renklendiriyor kanımca.

2- Boss GT Serisi clean ve hafif drivelarda harika ancak hi gain tonlarda kabin simulasyonları fazlasıyla yetersiz geliyor. (tonlar sanki kabin den değilde hi-fi müzik setine direkt bağlanmış gibi çıkıyor) Bu sebeple yurtdışında tanıdığım ultra-g ile gt-8 kullanan bir sürü insan tanıyorum. Keza ingiltere de çalarken eski gurup arkadaşım pc kayıtlartında gt8 i pc ye bağlayıp bilgisayardan üstüne kabin simulasyonu eklerdi ev kayıtlarında. :LOL:

3- Vox ve Korg kardeşler :LOL: hala harika işler yapıyorlar ancak kimi çok beğenirken kimisi nefret edebilyor. Aletlerin en büyük özelliği tuşe hassasiyetleri e tonlardaki sıcaklıkları. Ama iyi bir ton için çok uğraşmak gerekebiliyor. Keza zaman zaman ben kabin simulasyonlarını yetersiz bulduğum oluyordu.


Boss yıllar önce bir cosm teknoloji ile işe girdi hala aynı teknolojiyi tüketiyor. Pod keza aynı. Vox ve Korg ta Rems vb.. Her çıkan yeni model bir öncekinin teknik bir kaç artısından öteye gidemediği için bugün hala Boss Gt6 ile GT8 ikinci el fiyatları keza Pod 2.0 ile Pod XT arası farklar çok az. Zira yeni bir icat değil geliştirmenin ötesine gidemiyorlar.

Digitech yeni bir işlemci ve yeni bir tonlama ile piyasaya yeni bir hava getirdiği yurtdışında da gittikçe dillenen bir söylem. Bakalım zamanla göreceğiz tabi. Önyargılı olmamak lazım yine de.

Şimdi sorunuza cevap verecek olursak :

Ben amfi modellemesi olarak yeni RP serisini çok başarılı buluyorum. Ama size diyememki : evet RP serisini kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum gidip alın. Bunun yerine şunu rica edebilirim. Yeni rp serisini bir şekilde denemeden ona da şans vermeden prosesör almamaya çalışın. :LOL: Beğenmezseniz fazla birşey kaybetmiş olmazsınız en azından tecrübe etmiş olursunuz.

Yakında buraya gerçek Ibanez TS9 ve boss DS1 pedalları ile ve rp serisinin bu pedalların modellemelerinin ses örneğini koyacağım ve sanırım o ses örnekleri çok yardımcı olacaktır fikir vermek için.
 
Selamlar,
Başlığını uzun süredir takip ediyorum, uğraşılarını gerçekten takdir ediyorum. Sonunda ben de bir mesaj yazayım dedim :) .

Boss yıllar önce bir cosm teknoloji ile işe girdi hala aynı teknolojiyi tüketiyor. Pod keza aynı. Vox ve Korg ta Rems vb.. Her çıkan yeni model bir öncekinin teknik bir kaç artısından öteye gidemediği için bugün hala Boss Gt6 ile GT8 ikinci el fiyatları keza Pod 2.0 ile Pod XT arası farklar çok az. Zira yeni bir icat değil geliştirmenin ötesine gidemiyorlar.

Bu söylediğinde çok haklısın. Sanki artık prosesör üreticileri kendilerini geliştirmekten çok ürünlerini makyajlamaya gidiyorlar. Ki gördüğüm üzere GT-10 da Pod x3 live de çok tutmadı, herkes eski modeller ile devam ediyor. Bu konuda kendini geliştirmeye uğraşan sadece Digitech ile Zoom' u görüyorum. Bu markalar da ucuz model de üretmelerinden dolayı marka kimliklerinin kötü olması nedeniyle kaybediyorlar. Örneğin daha yeni Zoom G9.2tt aldım, ancak almadan önce kötüleyen ve öven o kadar çok kişi vardı ki kafam karıştı. Ancak bir süre kullandıktan sonra anladım ki kötüleyenler Zoom' un marka kimliğini ön plana koymaktalar. Digitech de aynı konuma düşüyor burada.

Ancak pod almak yerine digitech alma konusunda biraz düşünmenizi öneriyorum. Bu yeni çipli prosesörleri denemediğimden bir yorum yapmam belki doğru olmayabilir ancak yine de arada fark olabileceğini düşünmekteyim. Ve hatırlamak gerekiyor ki güzel ton kişiden kişiye değişiyor. En mantıklısı kendiniz denedikten sonra karar vermeniz ;) .
 
Mesajın ve takdirin için öncelikle çok teşekkürler zira biraz yorulmaya başlamıştım beni motive etti mesajın sevgili Clesk.

Sevgili Clesk in mesajındaki son cümle tüm bu yeni rp serisi başlığının anahtar mesajı olmalı bence "Denemeden almayın, karar vermeyin" ;)

Ben bu başlığı açarken stratejik bir hata yaptığımı düşünüyorum. Bence yeni Rp serisini 800-900-YTL lilk aletlerle mukayese etmem ürkütücü olabiliyor. Ben en iyisi insanları ürkütmemek için çıtayı biraz düşük tutayım zamanla bu yeni aletler her nerede olmaları gerekiyorsa o noktada dururlar zaten ben bu yazıları yazsam da yazmasam da.

Boss GT-8 ile POD XT Live ile yeni rp serisi mukayeselerimi unutun derim :LOL: . Öncelikli bakış açımız şu olmalı o zaman : bu yeni rp serisi aletlerin maksimum fiyatları nedir? 200-300-YTL civarı. O halde bu aletleri bu fiyatlarda bir prosesör alacaklara öncelikle ve şiddetle tavsiye ediyorum. (denemelerini tavsiye ediyorum) :LOL:
 
Detaylı cevabınız teşekkürler, evde direk pc ye girip takılmak için ucuz yollu bir procesör arıyordum aklımda hep gdi almak vardı ama şimdi şu yeni rp serilerini araştırıyorum eğer ikinci el bulabilirsem alırım, yani bu serinin tutması için bence ikinci el piyasası da yapması lazım.
 
kayıtlar 17 sene gibi durmuyor :)

şaka bi yana;

söylediğin gibi şu an gerçekten herşey için erken
mesela kayıtlar da hissedilen dijitallik cok az da gelse genel olarak dis. tonlarda bir tizlik haki tabi sizin de dediğiniz gibi daha her şey için erken

ama şunu da belirteyim sadece processor girerek usb ile pc ye elde edilen ses buysa şahsen ben de derim yemişim pod u yemişim gt leri

genelde müzikle uğrasanların maddi imkanları kısıtlı olduğu için ülkemizde

hak vermemek elde değil rp ye

size ve yeni nesil rp lere 10 üzerinden 10 veriyorum almasam da mutlaka deniyeceğim.

kolay gelsin
 
Şimdi biraz uğraşıyorum acele etmiyorum aletten en iyi performansı alacağım tonları elde etmek için yeni presetler yazıyorum. O zaman bir iki satraini , Vai cover ı falan koyarım daha rahat anlaşılır. :LOL: Mesaj için de çok teşekkürler sevgili doominsert.
 
Clean, overdrive tonlar gayet güzel fakat hi-gain yine aynı hi-gain. Bijjj diye rahatsız edici bir sesi var ama aslında basına midine dolgun bir ton bile olsa bu keskinliği atamamış yine. Bugüne kadar Rp50, GNX3000 kullandım ve halen GNX 2 kullanmaktayım. Açıkçası çok da fazla yol katetmemişler. Hi-gain için konuşuyorum tabiki, diğer özelliklerinde gelişme var :D Tekrar söyliyim, aynı demiyorum ama öle wooow owsım ( :D) dedirtecek bişi göremedim. Yine V-Amp2 yi tercih ederim amfi modelleme açısından bu fiyat aralığındaki ürünleri düşünürsek. Exp pedal isterim, efekt isterim derseniz o zaman başka tabii.
 
bende eski bir rp100 kullanıcısıydım ve drivelar yetersiz kalmaya baslamaıstı. boss gt8 aldım gecenlerde alete daha tam dalamadım presetelr icinde en sevdigim 3-4 tonla biraz oynadım eq vs birde midi kablosu buldum ayarlıycam bisiler bakalım ama aleti ayarlamak zor malesef.

benim merak ettigim, mesela rp 70 ile rp90 arasında ton bakımından bir fark varmı (expression pedallı tonlar haric) 2 side temelde aynı kalitede sesi verirmi? peki 150 ve 250 yi birbiriyle kıyaslarsak onlar nasıl olur tahminen? bir arkadasım yakında gitara baslayacak, ucuzu guzel bir processor alalım diyorduz, rp 70 bizi memnun edermi? yada rp 70-90 pek farklı diil ama 150-250 vs ii olur gorusundemisiniz ?
 
Sevgili weatherlight, rp70 ile 90 arasında sanırım sadece expression pedal farkı var diye biliyorum. Ancak RP150 ile rp250 arasında amfi modelleme farkları var. Rp150 de daha az modelleme var.

aşağıdaki tabloda Rp150-250 ve 350 arası hangi efekt ve amfi farkları olduğunu bulabilirsiniz. Mesaj için ayrıca teşekkürler.

Karşılaştırma tablosu : http://www.stevesmusiccenter.com/DigiTechRPcompare.gif
 
Allex Stone dostum rp serisi için tonlamayla ilgili tiyolar verirsen çok sevinirim EQ kullanırken nelere dikkat etmemiz lazım mesela 6 parametre var EQ da
 
Bu sıra işlerimin yoğunluğundan bu başlıkla fazla ilgilenemedim. Bugün gitarıma yeni tel takıp kırk saat köprü entonasyon akord bilmem ne ile boğuştuktan sonra daral gelmişken biraz değişikilik olsun diye küçük bir ses örneği kaydettim. RP250 de kendi yazdığım bir presetle çaldım. Elimde satriani "not of this earth" backing track vardı cover etmeyeli de yıllar olmuştu aklıma o an geldiği kadarıyla küçük bir kısmı sallavari de olsa çaldım o yüzden eksisine artısına bakmadan lütfen daha çok tona odaklanınız. :LOL:


RP250 Satriani tonu denemesi ses örneği
 
Öncelikle yazdıklarından dolayı teşekkürlerimi iletirim AllexStone . Sonrasında bir sorum olacak bnm elimde amfi olarak behringerin Vintager Ac108 amfisi var ve prosesör almayı düşünüyorum digitech rp serisinden 150 ile 200 arasında kaldım ve merak tada kaldım acaba nası tonlar elde edebilirim Distortionu sağlam alabilirmiyim yada amfimi mi değiştirmeliyim önce (biraz fazla oldu ama :LOL: ) bu gibi sorunlarım var yardım edersen çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
dimeisgod demiş ki:
Öncelikle yazdıklarından dolayı teşekkürlerimi iletirim AllexStone . Sonrasında bir sorum olacak bnm elimde amfi olarak behringerin Vintager Ac108 amfisi var ve prosesör almayı düşünüyorum digitech rp serisinden 150 ile 200 arasında kaldım ve merak tada kaldım acaba nası tonlar elde edebilirim Distortionu sağlam alabilirmiyim yada amfimi mi değiştirmeliyim önce (biraz fazla oldu ama :LOL: ) bu gibi sorunlarım var yardım edersen çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yoğunluktan yazamadım kusura bakma. Öncelikle güzel sözlerin için teşekkürler. Ben aslında direkt şu amfi iyi, kötü; amfiyi sat gibi yorumlardan kaçınayım ama sana eğer rp100 ile rp250 arasında kaldıysan yardımcı olmaya çalışayım. :)

Eğer bütçe elveriyorsa benim tavsiyem rp250 olur. Zira rp100 de expression pedalı yok bu sebeple wah ve whammy efektlerinden yoksun kalaaksın. Ya da ekstradan expression pedalı masraf edip alman gerekecek. Oysa rp250 alırsan pedal kendi üzerinde zaten mevcut.

Bunun haricinde rp250 de rp100 den daha fazla amfi ve kabin modellemesi olduğu için ton yelpazen daha geniş olacaktır. Bu sebeple rp250 yi tavsiye ederim. :)
 
ben de rp250 kullanıcısıyım ve bu fiyata göre gayet iyi bir c ihaz olduğunu söyleyebilirim. herşeyden önce bir cihazı tam anlamıyla kullanmayı bilmek lazım. aldığımda aleti tam bilmediğimden adam gibi ayar çekemedim ve rezalet tonlar yaptım hatta aldığıma pişman oldum:D za manla b işeylerini kavradım ve az çok hoşlandığım tonlar elde ettim diyebilirim. fakat USB özelliğini kullanarak nasıl kayıt yapabiliyoruz onu pek anlamadım:D bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. buarada Allexstone üstat aydınlatıcı bilgilerin için çok teşekkürler, emeğine sağlık ve yorum yapan, eleştiren, düşüncesini paylaşan diğer arkadaşlara da teşekkürler...
 
Güzel sözlerin için teşekkürler sevgili sein.

Rp250 de usb kayıt için önce bir usb kablo ediniyoruz aşağıdaki resimdeki tip uca sahip olan. (malum kutusundan kablo çıkmıyor)

USB-cable.jpg



Ardından digitech sitesine gidip resources bölümünden önce siteye üye olup ardından digitech rp250 için önce usb driverlarını ve ardından XEdit programını download ediyoruz. Öncelikle usb driverlerı kuruyoruz. Bu arada bilgisayar bizden isteyene kadar asla usb kabloyu pc ye bağlamıyoruz. PC uyaracaktır lütfen rp250 nin usb kablosunu bilgisayarınıza takın. Bu aşamada kabloyu bağlıyoruz ve cihaz pc tarafından bir ses kartı olrak tanınıyor.

Bu aşamadan sonra bilgisayarımıza kurduğumuz XEdit programını açıp realtime rp250 deki patclerle oynayabiliriz. Internetten indirdiğimiz patch leri yükleyebiliriz. Yeni tonlar yazabiliriz.

Kayıt işine gelince. Rp250 açıkken ve usb kablo takılıyken herhangi bir kayıt programını açıyoruz örnek : Audacity programının ayarlar kısmından recording bölümündeki cihaz olarak rp250 yi seçiyoruz. Artık kaydet tuşunu basıp çaldığımız anda ne çalıyorsak direkt usb kablo üzerinden pc ye kaydolacaktır.

Bu arada usb kablo ile kaydederken ses duyamayabilirsiniz. Bunun için rp250 nin kulaklık çıkışını monitor gibi kullanabilirsiniz. Veya rp250 nin analog çıkışlarını amfiye, kabine vb gönderip ordan duyma şansınız var.

Ben nasıl yaptım derseniz. Rp250 nin analog çıkışını ses kartıma girdim. Monitöring i ordan kayıt sinyalini ise usb kablo dan alıyorum.

Son olarak usb den gelen sinyali direkt efektsiz sadece amfi ve kabin simulasyonlu kaydetmek için Xedit programında bulunan USB-RP250 mix düğmesini kullanabilirsiniz. Böylece ister dry ister wet kayıt alabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
AllexStone öncelikle emeklerin için teşekkürler. Zaten şu ara bir processor almak istiyordum. Yolladığın ses örnekleri sayesinde içim rahatladı.

Sana bir sorum olacak, RP 250 almak istiyordum ancak kendimi biraz daha zorlayıp RP 350 alma niyetine girdim:)

Kullandıysan izlenimlerin nelerdir. RP 250'den ne fazlası var tonlar dışında? Ve en önemlisi tavsiye eder misin?

Saygılarımla.
 
Güzel sözlerin için öncelikle teşekkür ederim sevgili raymanzarek.

Öncelikle RP350 nin RP250 den fazlalarını aşağıya yazayım :

Distortion lar :
Voodoo Labs Sparkle Drive
Roger Mayer Octavia
Demeter Fuzzulator
DOD Classic Fuzz

Amfi Simulasyonları :
65 Marshall® JTM-45
68 Marshall®* Jump Panel
88 Soldano®* SLO-100


Kabin simulasyonları :
65 Fender® Blackface Deluxe Reverb™* 1x12
57 Fender® Blonde Bassman®* 2x12
Hiwatt™ Custom w/Fane* Speakers 4x12
96 VHT® Slant w/Celestion®* Vintage 30’s™ 4x12

Bu yukarıda yazdıklarım rp350 nin rp250 de olmayanları. Yani rp350 de fazladan yukardaki simulasyolarda var. Gerisi rp250 ile aynı. (ses kalitesi vb olarak)

Eğer yukarıdaki modellemeler çok da ilginizi çeken şeyler değilse rp350 belki çok da alınası olmayabilir sizin için. Ama bazı başka özelliklerde rp350 yi daha avantajlı kılıyor.

- Learn-A-Lick™ Phrase Trainer özelliği rp250 de yok rp350 de var.
- Rp250 de 3 band equilizer var rp350 de ise 4 band.
- Rp350 de XLR çıkışlar var rp250 de yok.
- Sadece Rp350 de Cubase® LE4 yazılımı bedava geliyor cihaz kutusuyla birlikte.
- Rp250 de 55 efekt var rp350 de 73 efekt var.
- rp250 de 120 preset varken rp350 de 140 preset var.


Bu yazdıklarım paranız varsa rp350 iyi bir seçim olur diye düşünmeye ister istemez götürüyor insanı. Ama paranız varsa şu eksik bu eksik olmasın tam olsun deyip rp350 almanızı tavsiye ederim. Ama fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız da rp250 gayet fazlasıyla yeter bir cihaz ben gayet memnunum.


Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
 
Tavsiyelerin için teşekkürler.

Fuzz tonlara olan hayranlığım bile 350 tercih etmek için yeterli bir sebep olacaktır:)

Zaten 350'yi alıp da memnun kalırsam uzun bir süre bir processor almayı düşünmüyorum.

Bir de ses örnekleri hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. High gain ses tonları çoğu zaman benim ilgimi çekmez. 250'de denediğin blues tonları nasıllar? Clean tona yakın olan, hafif Knopfler, hafif clapton tonları gibi tatmin edici tonlar var mı? Müsait olduğun bir zaman senden böyle bir ses kaydı da duymak isterim eğer çok şey istemiş olmazsam.

Son olarak da wah pedalı tatmin edici nitelikte mi? (ses kaydı istiyoruz :oops: )

Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere.
 
Sevgili raymanzarek, bir öğrencime çok merak ettiği için denemesi için verdim prosesörü bir kaç güne elimde olur o zaman elimden geldiğince istediğin ses örneklerini koymaya çalışacağım. :)
 
Geri
Üst