RODE NT1 ANİDEN SES KESİLMESİ

merhaba vintage rode nt1 im var kendisi ve kullandığım xlr kablosu gayet eski uzun süre çekmecede yattıktan sonra tekrardan kullanmaya başladım.(ses kartım presonus ione)
sorunum şu vokal kayıtlarda pop filter yokken özellikle sert ünsüz harflerde mikrofon aniden ses almamaya başlıyor 4-5 saniye sonra tekrardan geliyor.
bir diğer sorunum ise ses kartından mikrofonun gaini yeteri kadar açık olduğu halde ses seviyesinin beni tatmin etmemesi. istediğim dalga boyunu almam için gaini neredeyse en sona getirmem gerekiyor bu da büyük bir dip ses oluşturuyor. Ben sorunun nerede olduğunu anlayamadım umarım sorun sadece kablodadır
 
hacu müdür ağbi. ben baya bir kurcaladım aynı şekilde rode nt1 var bende de. davul kayıtlarım için kullandığım mikrofonlardan biri. genel olarak gain'i ne kadar açarsan zaten problem orada başlıyor. ses kartı programında gain ve mixer ya da stereo çıkış alıyorsan bunun kayıt programına gönderdiği software output level'ın ve de kayıt programı içerisinden yine (ayrıca) ayarlayacağın mikrofonun ses seviyesini optimum yerde dengelemelisin.. yoksa feedback protection olsun olmasın biryerde seslerin patlar ve mikrofonu yakarsın. yakmayada bilirsin ama levellar önemli.
 
Geri
Üst