Solo işinden anlayanlar, bir yardım... <kayıt ekledim>

hep ertelediğim kafa patlatacağım konudur bu nasıl derin bir matematik gerektiriyor tırsıyorum :) kitapları stokladım çökcem bu konuya şimdilik kulağım ve ben :) teori gerekli kesinlikle tabi :) başlığı açan arkadaşa teşekkürler farklı şekilde işime yaradı :)
 
Aslında olay basit, ilk 12 perdedeki her notayı bilmek ve akor gam formüllerini bilmek, bunları birleştirip biraz alıştıktan sonra karsımıza cıkan hersey cok basit gelir. Sonra iş bu bilgileri tarzlara göre ayırmaya gelir.

Ayrıca bence 180 metronomda 8lik notalarla duraksamadan çalınan bir solodansa, güzel bir melodiye ve aralıklara sahip olan sololar daha makbuldur..

Eric Clapton tüm müzik hayatı boyunca öyle çok fazla hız yapmamıştır ama dünyanın sayılı soloları ona aittir. Ne kadar hızlı çaldıgın değil, hangi notalara bastıgın önemlidir =)

Böyle genel bir yazı oldu paylaşmak istedim içimden geleni =)
 
selamlar.
öncelikle yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. gamlar üzerinde çalışmalarım devam ediyor ama maalesef çok yavaş ilerliyorum müzik işinde zaman ayrımak çok önemliymiş. İsterdim ki sabahtan akşama kadar odaya kapanayım günlerce çalışayım, ama imkansız benim için Akşam 8 de evde oluyorm o yüzden çok verimli çalışma olmuyor :( Bir kayıt aldım (daha doğru bir çok kayıt aldım ama içlerinden bir tanesini beğenebildim :) ) buraya koymaya düşünüyorum ve artık bu parçayı bırakıp daha anlamlı akorların ve dizilimlerin olduğu başka parçaya geçmeyi düşünüyorum :) bu parçada sanırım yapabileceklerim bunlar
 
Tekrar merhaba. sitedeki problem yüzünden çaldığım parçanın mp3 şeklinde kaydını ancak koyuyorum. Çok iddialı değilim bu konuda , yetenekli de değilim ve biliyorum burda gerçekten çok yetenekli dinlerken hayranlık bıraktıracak kadar iyi çalan üyeler vardır, çok acımasız yorumlar yapmayın lütfen : ) Kayıt ilk sayfada bahettiğim mezurlara ait. Çok fazla yaratıcılık olmadı, kayıt kalitesi de pek iyi değil, malun evde komşuları rahatsız etmemem gerek sesi açamadım. Zaten ekipman dandik :oops: ,
Ve son olarak link'i tıklarsanız kayıdı dinlemeye başlıyorsunuz bir şey indirmenize gerek yok. ;)

>> http://www.divshare.com/download/4851078-ea0 <<
 
Arada gitara da nefes aldırmak lazım ama ya =) Nasıl hiç durmadan söyeleyemiyorsak, hiç durmadan da çalmanın mantıgı yok pek, arada olacak boşluklar ayrı bi tat katacaktır. Baslangıc için güzel olmus ama altyapıdaki akorlarla, soloda bastıgın notaları denk getirirsen ölçü baslarında hoş olabilir.
 
Teşekkür ederim . haklsın valla. Genelde aceleci bir tipim konuşurken de acele edip art arda kelimeleri söylerim , sanırım bu gitar çalmama da yansıyor. Şöyle arada durup rahat rahat çalamıyorum. İnşallah daha çok egzersiz yaparak bu sorunu ortadan kaldırabilirim. Tekrar teşekkür ederim uyarın için.
 
Geri
Üst