Yamaha NS10M

Yamaha ns10m bu monitörün adını uzun zamandır duyuyordum hatta bir ara deneme şansımda olmuştu memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Ama 2. el fiyatları konusunda pek bir bilgim yok bana sunulan fiyat 500 milyon sizce almalı mıyım?...Birde bilen veya kullanan arkadaşlar kısaca teknik özelliklerinden bashederseniz sevinirim..
Bu arada nippon japan ürünü korea deil..
 
1) Deil meil diye yazma.

2) NS10M'ler üretimden kaldırıldı, zira Yamaha firması artık o beyaz kon malzemesinden temin edemiyor. Piyasadaki stoklar tükendikten sonra artık yok.

3) NS10M'ler özellikle kötü ses vermek için tasarlanmıştır, o yüzden NS10M'lerde iyi ses veren miksler aşağı yukarı her sistemde iyi tınlar görüşü hakimdir. Yine de tek başlarına miks referansı olarak kullanılmazlar, Stüdyolarda diğer ana kabinlerin zaman zaman tam olarak ortaya çıkaramadığı frekans ve faz çakışmalarını yakalayabilmek için kullanılırlar. Bu arada kimi mühendislerin NS10M'lere tapar derecede bağlı olmaları kadar aynı oranda mühendisin de onlardan veba görmüş gibi kaçtığını da belirteyim. Özellikle elektronik müzik tayfası NS10M'lerden hiç haz etmez.

4)Eğer alacaksan yedek tweeter ve woofer'larından da stok yap ki değiştirmek zorunda kaldığında ortada kalmayasın, zira yakın zamanda yedeklerini bulmak imkânsız olacak.

5) Stüdyo hoparlörleri belli bir saat kullanımdan sonra değiştirilmek isterler, sürekli mekanik hareket bir süre sonra karakterlerini değiştirir, bu da yanıltıcı olabilir ama sapma zaman içerisinde oluştuğu için bunu kullanıcının farketmesi mümkün olmaz. Bunu da dikkate al.

6) Eğer hiç NS10M kullanmadıysan bence kendini hiç bulaştırma, kendine referans monitörü olarak başka bir marka ve model seç ve kendi vücut sistemini ona göre adapte et...

...derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Mahcem demiş ki:
1) Deil meil diye yazma.

.

5) Stüdyo hoparlörleri belli bir saat kullanımdan sonra değiştirilmek isterler, sürekli mekanik hareket bir süre sonra karakterlerini değiştirir, bu da yanıltıcı olabilir ama sapma zaman içerisinde oluştuğu için bunu kullanıcının farketmesi mümkün olmaz. Bunu da dikkate al.

anladığım kadarıyla hiç mesut olmadığın bir monitör peki fiyatı hakkındaki görüşlerin nelerdir?
birde 5. şıkkı pek anlayamadım yazıya alt yazı geçersen iyi olur
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bu arada piyadan kaldırılması iyi eğer birisi beyenirse (oooo oğlum bu artık bu üretilmiyo sınırlı sayıda belirli insanlara dağıttılar) deme şansım olur :D
Tabi bu işin şakası fiyatı konusunda bir fikrin varmı?500 milyon iyi bir fiyatmı sence bu arada baslardan biri parmaklanmış (yani içine girmiş)
ama bir sorun yok yani ses açısında bir sorun yok ne bir tık nede cızzzz :)
 
Hayır, tam aksine saygı duyduğum bir monitördür NS10M. Sadece gerçekçi olmaya çalışıyorum.

5. şıkkın Türkçe meali şu: Bir süre sonra o kabinlere kulakların alışacak ama periyodik olarak da bakım revizyon yapman gerekecek zaman içerisinde oluşan yıpranma hatalarını düzeltebilmek için. O ürün de üretimden kalktığından yedek parçası olmayacak, dolayısı ile hem bağladığın para gidecek hem de onca zamandan sonra kendini başka bir model kabine alıştırmak zorunda kalacaksın ;)

bccsug demiş ki:
bu arada baslardan biri parmaklanmış (yani içine girmiş)
ama bir sorun yok yani ses açısında bir sorun yok ne bir tık nede cızzzz :)

Hmmm... Bil bakalım eski sahibi neden elden çıkarıyor? :roll:

Senin gibileri ya dövmek lazım laf anlatabilmek için, ya da kendi haline bırakacaksın parayı döküp saçacak keklenecek orada burada :D Kerizler olmasa uyanıklar nasıl geçinecek, değil mi? :LOL:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
ama hala fiyat konusunda bir ileti alamadım senden
bu arada benim şu anda kullandığım monitörleri bir duysan sony saw super woofer :LOL: herhalde bundan sonra bana ilah gibi gelir.ns10 m ler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
tabi bunları kullanırken anfiden nekadar flat yapsamda diğe bir kabinde dinlediğim zaman bir gerçellik alamıyorum.sound çok boş kalıyor.
 
En pahali monitorleri almaya yetecek kadar butcesi olan studyolarda bile ns10m'leri gorursun. Bunun nedeni, ns10m'lerin "home stereo" kabinlerine cok yakin ses vermesidir. Bir baska deyisle, dinleyicilerin buyuk kisminin senin miksajini nasil duyacagini sana en iyi bu kabinler gosterir.

Miksaj yapilirken detaylar daha kaliteli monitorlerde islenip halledildikten sonra sira "tribunlere oynamaya" geldiginde ses ns10m'lerde nasil geliyor ona bakilir. Ses bunlarda iyi geliyorsa ortalama bir muzik setinde de iyi gelecek demektir.

ABD'deki studyolarda ns10m'lerin yanisira bir de Auratone denen ufak kubik hoparlorler bulunur, bunlarin sesi o kadar dandiktir ki ses teknisyenleri "horrortone" diye isim takmislardir. Bunlar da yapilan miksajin daha ufak portatif cihazlarda veya televizyon alicilarinda kulaga nasil gelecegi hakkinda fikir edinmek icin kullanilir.
 
bccsug demiş ki:
ama hala fiyat konusunda bir ileti alamadım senden
İngiltere'deki ikinci el fiyatı kabinlerin durumuna göre £250-300, ABD ikinci el fiyatı $500-550 gibi gidiyor. Eğer kafayı taktıysan alacaksan bence 500 milyondan o bozuk hoparlörün fiyatını çıkarttır öyle al. ABD'de teki 150$. Göçük hoparlörün sesi hiçbir zaman senin iddia ettiğin gibi "birşeyi yok" olmaz. Gülerler adama. Bu işin profesyonelleri bırak membrandaki göçüğü, NS10M'in wooferlarının beyazının ne kadar beyaz olduğuna dahi bakarlar, kenarındaki yapışkanın rengine varana kadar, orijinal mi yoksa tamir görmüş mü diye.

"Abi ben o kadar detaydan anlamam, NS10M olsun çamurdan olsun" diyorsan al, para senin paran, birşey diyemem, ama eğer o aradaki farkı farkedemeyeceksen NS10M almanda da bir anlam kalmaz.
 
Ns10m aldım gayet iyi sonuç verdi dün tüm gün kayıt yaptım gayette verimli sonuç aldım tavsiye ederim..memlun kaldım.
en ufak bir eq ayarını bile hissetmemi sağladı..
tavsiye ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
 
NS-10m lerin tweeter ları yandığında bile işe yarıyor...
Kick mikrofonu olarak !!!

bu arada genel karekteri gayet detaylı ve mix için
gerçekten bir standarttır..
ancak alt frekansları yeterince duyamayacağın
için yanlış yapma ihtimalin vardır bu yüzden yanına bir çift monitor daha koyarsan daha sağlıklı bir netice alabilirsin.. mesela ucuz ama sağlıklı HR824
Mackie gibi..

cenK
 
Bir çok iyi stüdyoda Yamaha NS10 gördüm. Bunlar gerçekten bütçeleri çok büyük stüdyolar, dedim bende bir NS10 alıyım... Yalnız Mahcem in düşündüğünü düşünüyorum, kimse bu kadar iyi bir hoparlörü sorunsuzsa satmaz. Madem gerçek bir standart ve üretilmiyor neden hala çok temiz kullanılmışı piyasada? hemde 500TL ye bence ortada büyük bir sorun var. Almaya karar verdiğimde bir çok stüdyo fotoğrafları buldum.. Kullanılan YAMAHA NS10m Dik duruyor ve plasitk parçasının üzerinde YAMAHA altındada küçük NS10m yazıyor fotoğrafları var.. Ama daha çok Türkiyede rastlanan modelde yamaha yatık ve yazısıda ona göre yazılmış. umarım anlatabilmişimdir.. Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum.. Yamaha iki farklı model üretmişmidir?
 
Geri
Üst