yeni aldığım humbuckerde sustainin söz konusu bile olmaması

Merhabalar. Uzun zamandır foruma yazmıyordum nasip bugüneymiş.

Yakın zamanlarda teleme bir artec single humbucker aldım ve taktırdım. Ve taktırdığım yerde arkasına güçlendirmesi için mıknatıs taktırdım. Sesi baya güçlü çıkıyodu, yani güçlü çıkıyodu derken adam manyetikleri vidayla test ediyodu.

Ama eve gittiğimde hayal kırıklığı yaşadım. Manyetiği alma sebebim hem bi nebze daha dolu bir ton, hemde o tele manyetiğinin cırtlaklığından kurtulmaktı. Ton cılız ve sustainden bi haberdi. Normalde eski tele manyetiğimde 2-3 saniye uzayan sustainde şuan maks 1 saniye uzuyor.

Sonra dedim ki belki mıknatıs telleri çok çekiyordur bu yüzden de sustain yapmıyordur. Sonra mıknatısı çıkarttım ve durum daha da vahim oldu. İlk başlarda acaba kullandığım prosesör mü bozuk dedim kapattım açtım ama değişen hiçbir şey olmadı. Sesler sanki gitarın volume potansı kısıkta gibi çıkıyordu. Ve sonra mıknatısı geri taktım.

Şimdi iki seçenek var gibi duruyor.
1: Ya bunun bir çözümü var ve ben bunu yaptırıcam
2: Manyetiği mydukkandan aldım. Orayla iletişime geçip değişmesini isteyecem

Şimdi de iki sorum var
1: Bu manyetik tamir edilip yapılabilir mi?
2: Mydukkanla iletişime geçip değişmesini mi istesem değiştirirler mi?
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
İki şeyi kontrol edin: 1. manyetik ykseklikleri. Çok yüksekse dediğiniz sebepten telin titreşmesini engelleyebilir. 2. Phase sorunları. bağlantılar doğru yapılmış mı?
 
Geri
Üst