Konser için Amfi vs.

F

fozat

merhaba

okulda ufak bir konserimiz olacak tabi koser denirse sahneye çıkıcaz grup olarak ve amfi tarzı ekipmanları bizim belirlememiz fiyat araştırması yapmamız istendi :) çok büyük bir şey olmayacak bu yüzden abartmak istemiyoruz azda olmasın diyoruz :D sonuç olarak kararsızız bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir ? ve ankara'da ortalama kira fiyatları ne düzeyde?
 
Konserin yapılacağı alanın genişliği (kapalı mı açıkmı? ) Ne yükseklikte bir ses beklendiği önemli ama 60w-100w arası combo yada kafa+kabin amfiler işinizi görecektir. Kafa kabinler duruma göre fazla bile gelebilir.

Fiyat olarak bir bilgim yok Müzik İşi Forumunda birkaç yer var kiralayan onların ilanlarına bakabilirsiniz.
 
Hazır konusunu bulmuşken yazayım;
Genellikle kapalı alanlarda konsere çıkıyorum ve prosesörüm g9.2tt yi direkt olarak miksere bağlamakla uğraşmaktansa (git ultra-g al onu taşı vs vs.) bir amfi almayı düşünüyorum bu aralar (gerçi onu taşımak ne kadar kolay olacaksa :D ) . Evimde 15wattlık valvestate var, aslında evi rahat inletiyor alet ancak konser kaldırır mı bilmiyorum.

Kapalı alanda çıkmak için valvestate imi satıp bir amfi almayı düşünüyorum, drive' ı ondan almayacağımdan kalitesiz bir şey de olabilir aslında, genel olarak hoparlörünün gücünü kullanacağım sanırsam. Hangi modeli veya kaç wattlık bir amfi önerirsiniz?

Teşekkürler :) .
 
Clesk ;

kapalı alan için 65 watt olan amfileri düşünebilirsin. ama dediğin gibi sadece amfinin hoparlorünü kullanacaksın diye bi kısıtlama yok tube amfide daha iyi sonuç alacağına emin ol ama ucuz ve clean kanalı güçlü bi amfi istiyorsan Laney mxd65 denmeni tavsiye ederim.

15 watt'lıkla çıkma aman :)
 
İlgine teşekkür ediyorum Ergin.

Laney' in Lx-65r amfisinin övüldüğünü duymuştum ancak mxd65 ile ilgili birşey duymamıştım. İnternette biraz araştırdım ancak biliyorum ki internet fiyatları biraz pahalı oluyor, o yüzden bu amfilerin 2. el fiyatları veya 1. el fiyatları yaklaşık olarak ne kadar oluyor merak ediyorum ?

Bir de amfi almam gerçekten mantıklı mı :) ? Ultra-g gibi aletlerle miksere girmekten daha iyi ses alacağımı düşünüyorum.

Ufak bir soru daha: 15 wattlık amfi mikrofonlanamaz mı ?

Teşekkürler :)
 
MXD65 im varken gidip lx denemiştim nasıl diye aa hiç memnun kalmadım mxd ler gerçekten sağlam amfiler çok çok abartı fiyatla çıkmayacaktır biraz araştır bulabilirlisn..

Şahsen ben olsam amfisiz yapamazdım çünkü amfiden çıkan o sıcak ton mixerden çıkan kabin smilasyonlu tona eşit olmuyor herzaman malesef..
 
evet benim 30w lık amfimin önüne mikrofon koymuştuk.ufak bi konferans salonunda olduğundan çokta güzel olmuştu.ama amfiyi direk miksere bağlamakta iyi olur.:)
 
Geri
Üst