Klasik gitara yeni başladım tavsiye lütfen

Klasik gitar ile gitar çalmaya başladım asıl amacım elektroya geçene kadar klasik gitar çalma. Klasik gitar hakkında tavisyelere ihtiyacım var mesela başlangıçta şunu yap bunu yapma antreman manasında da olabilir tavsiye tamamen size kalmış. Şimdiden teşekkür ederim değerli yorumlarını benimle paylaşanlara.
 
Ben klasik gitar ile başladım parmaklari kullaniyorsun klasik gitar çalarken ve elektroyu elime aldigimda pena tekniğim gelişmemiş olduğu için sağ elde biraz zorlandim. Onceleri elimle caliyordum penayla calamadigim icin mark knopfler ile motive ediyordum kendimi (o parmaklari ile caliyor) ama o adam istisna pena sart ya sesi daha temiz ve net çıkartıyor artı yuksek hızlara çıkmana olanak sagliyor. Bir süre basit şarkılar ile çalışmam gerekti. Klasikle baslamanin iyi yanları da var ornegin unlu gitaristleri tüm parmaklarını kullansalar daha rahat edecekleri şarkıları iki parmakla falan çalarken görüyorum youtubeda örneğin Slash Anastasia şarkısının başında yaptigi girizgahta ya da James Hetfield The Unforgiven sarkisinin başında sadece bas ve işaret parmaklarını kullanıyorlar sanırım onlar da sadece pena kullanmışlar basta sonra parmaklarını kullanırken alismadik gotte don durmuyor (Eksiksiz ve kusursuz caliyorlar haşa yanlış anlasilmasin). Yani bunu bil direkt elektro başla canın öyle istiyorsa. Klasikle basla sonra geç demişlerdi bana da ama o biraz yanlış bir tavsiye. Hatta metal muzik yapacaksan calmadigin telleri susturman fln gerekiyor bunlar hep elektro teknigi. Bunun sweep pickingi var tappingi var efendime soyleyeyim boku var pusuru var. Basladim demissin gerci ama bunları dusun. Henüz almadiysan biraz bütçe ayır güzel bir şey al çünkü yıllarca caliyon. Son olarak sık sık akort et elektro klasik farketmeksizin.
 
Son düzenleme:
Bu arada klasik gitar çok seksi enstrüman yani sadece basina gelecekleri bil diye yazdım klasiği bırak fln demiyom he. Klavyeye bastigin küçük parmagi tembel alistirma bir de.
 
Bol bol parça çalış ama eninde sonunda baya farklı aletler. Özellikle ileride lagrima, asturias tarzı parçalar sol elini epey geliştiriyor ve çalarken epey zevk alırsın. Pena geliştirmek içinde nothing else matters gibi parçaları deneyebilirsin veya akustik coverları izle onları taklit et oldukça gelişirsin.
 
Geri
Üst