Amfi Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim,8 yıldır gitar çalıyorum ve ekipmanlarımı yenilemek istiyorum önce amfiden başlamayı düşündüm çünkü gitarımı seviyorum. Şu anda kullandığım ekipmanlar fender mexican standart strat hss ve boss katana 50+ boss me-80. Lambalı amfiler konusunda hiç tecrübem yok Zuhal müzikte marshall jvm210c denedim ilk 10 dakika pek etkilenmedim fakat çalmaya devam edip sesi açtıkça oldukça tatmin etti beni. Amfiyi aldıktan 1 yıl sonra da yeni gitarımı almayı düşünüyorum daha üst bir seviye. Daha çok evde kullanacağım ama sesi açabiliyorum sıkıntı olmuyor watt ayarına çok ihtiyacım yok aslında ve her tonun uç noktasını seviyorum, cleanler aşırı tatlı olacak, hi gain testere gibi olacak, blues seslerim bol crunchlı olacak. Marshallın Jvm410c(15.000) amfisini araştırdım jvm210c ye bu kadar para vermişken(14.200) az daha ekleyip onu almak daha mantıklı geldi fakat aklımı kurcalayan konu bu kadar para vermeye gerek var mı, katana 50 ve me-80 ile istediğim her tonu elde edebiliyorum aşırısıyla azıyla tatlısıyla, tabiki bir lambalı amfi etmez o yüzden vereceğim paraya deymesini istiyorum aceleye getirmeden araştırmak istiyorum. Önerebileceğiniz combo lambalı amfiler var mıdır daha ucuza, veya farklı alternatifler nelerdir
 
Lambalı amfi alınacaksa ve 15.000 TL gibi bütçelerden bahsediliyorsa alacak kişi o amfi ile bayağı içli dışlı olmalı diye düşünürüm ben. Bunun en uygun yordamı da müzik markette uzun uzadıya denemek ya da aradığınız ürünü satışa çıkaran kişinin stüdyosunda denemek... Ben de birkaç ay önce Boss Katana 100 MKll edindim, mevcut durumda ederinin iki katı bütçem olsa da değiştirmeyi düşünmezdim. Birçok açıdan hayatımı kurtardı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gitar ile ilgili hiç bir ekipmanımı denemeden almadım, bunun bilincindeyim ve aslında bütçem 15.000 değil. Para biriktiriyorum seçeceğim amfiye göre para biriktiricem 15 bin maksimum diye düşündüm çünkü alma süremi uzatacak fiyatı. Müzik dükkanında önüme beni mestedecek bir amfi koyduklarında eğer beğendiysem çok düşünmeden alırım. Benim aradığım şey şu anda sahip olamadığım tadı sesi verebilecek lambalı bir amfi. Marka takıntım yoktur fender dışında
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Tercih meselesi :) onlarca videosunu izleyip canlı olarak denediğim gitarları beğenmediğim çok oldu. Amfi olarak EL84-EL34 lambalı amfilere yönelmeyi düşünüyorum çünkü asıl vakit geçirip zevk aldığım ve beklentimin yüksek olduğu sesler distortion, hi gain. Marshall TSL 601 JCM 2000, DV MARK DV 40 212 TUBE COMBOS, Blackstar HT-Soloist 60, Blackstar Series one 45, Marshall jvm 410c gibi amfilere bakıyorum, önerir misiniz arkadaşlar?
 
Üstte saydıkların iyi olmakla beraber pahalı amfiler ve kanın kaynamazsa boşuna al-sat yapman gerekebilir. Eğer yeni öğreniyorsan, farklı lamba lezzetlerini duyayım, ideal tonumu bulayım arayışındaysan sana bambaşka bir alternatif önerecem.

Blackstar ID:TVP modelleri hatta ve hatta yeni jenerasyonu Silverline serisi. Benim forumda her ikisi için de kendi yazdığım inceleme yazıları var. Kendim de kullanıyorum. Özellikle Silverline yeni Celestion hoparlörü ve güncellenmiş yazılımı ile neredeyse lamba tadını veriyor. En bilindik 6 lamba modellemesi de var ve gerçekten başarılı. Çok daha hesaplı olur, memnun kalmazsan da kolayca satar yine lambalı alırsın - hem de o arada hangi lambalıyı alsam sorusuna daha net cevap bulmuş olursun.
 
Yazıma silverline veya ID:TVP amfilerini çalmadığımı belirterek başlamak istiyorum.Çok mantıklı bir amfi önerdiniz hiç aklıma gelmemişti. Aslında lambalıya geçmeden önce kendi isteğimi keşfedebileceğim çok güzel bir fırsat fakat ben pek al sat uğraşan biri değilim hep 0 alırım aldığım tüm ekipmanlar hala duruyor başlangıçtan beri, sadece 1 tane amfi sattım o kadar. Yani demek istediğim eğer silverline serisinden bir amfi alıp beğenirsem saklamak isterim her ekipmanımın tadını yılda 1 açıp almak isterim benim için zevk gibi bir şey. Buna vereceğim parayı full lambalı bir amfide harcamayı tercih etmek istiyorum açıkçası biraz ikilemde kaldım. Bu silverline serisi bayağı ilgi çekici güzel bir konsept olmuş, forumdaki yazınızı da okudum teşekkür ederim. Belki katana 50 yi satıp buna para ekleyebilirim ama katanaya kıyasım gelmiyor çok severim kendisini.
 
Geri
Üst