Ev Kullanmalık Amfi

Selamlar. Ev için lambalı bir amfi almak istiyorum. 5-15 Watt arası yeterli diye düşünüyorum. Senede 4 kere anca sahneye çıkıyorum. O yüzden ağırlık ev çalımı olmalı. Bütçemi zorlarsam 4000'e çıkabilirim. Öncelikle aklımdaki bir kaç amfiyi yazayım. İlk olarak Marshall DSL 40 C modeli dikkatimi çekti. Half power moduyla evde dizginleyebileceğimi düşünüyorum. Tonları gerçekten çok hoşuma giden tonlar fakat sahibi biriyle anlaşmış sanırım. O yüzden bu amfiyi satıldı gözüyle bakıp şu anlık es geçiyorum. İkinci olarak Blackstar HT 5 Head ile birlikte Blackstar HT 408 kabin dikkatimi çekti. Ama kabin 4x8 olduğu için korkmadım değil. Burada sormak istediğim konu şu. 1x10 veya 1x12 ve 4x8 kabinden çıkan sesler aynı seviyede mi olur. Tondaki değişecek olan hacmin farkındayım ama volume dengesi önemli benim için burada. Çünkü eğer 5 Watt bir amfi alıyorsam biraz zorlamak isterim açıkçası. Üçüncü olarak Line 6 DT25 gördüm. Yarım lambalı yarı modülasyonlu bir amfi sanırım ama bir videoda tonlar organik geliyorsa diğerinde tonlar yapay geliyor. Emin olamadım açıkçası. Bu amfi hakkında bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim. Fender almadığım için amfiden glassy clean sound almak zor olacak farkındayım ama en azından parlak güzel tonlar veren amfiler tercihimdir. Drive kanalı da Marshall, Blackstar tarzı 80'lerin soundlarına yaklaşan drivelar tercihimdir. Amfi sıfır ve ikinci el olabilir. Bu amfilerin dışında öneriniz varsa dinlemek isterim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet ev için yüksek fakat çok kısık sesle çalmıyorum zaten. Hali hazırda 100W yarı lambalı bir amfiye sahibim. Master Volume'ü saat 12'ye getirip kanal volumelerini saat 9-10 yönüne kadar getirebiliyorum. Çok fazla komşumuz yok etrafta fazla şikayet gelmiyor. O yüzden 15 watt amfiden güzel verim alabileceğimi düşündüm. :)
 
Peki yüksek ses seviyesi sizi rahatsız etmiyor mu? Bazen gaza geldiğimde master volume yükleniyorum. Kısa süre çaldıktan sonra kendim rahatsız olup sesi kısıyorum. Odam yaklaşık 20 m2 ve max açtığım ses seviyesi sizin bahsettiğiniz seviyelerden daha düşük.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yok ben 20 metre karelik bir odada çalmıyorum. Balkonda çalıyorum. Dediğim gibi çok fazla komşu yok o yüzden açık hava da güzel oluyor bu şekilde. Kışın mecbur odada çalıyorum tabi volume o zaman biraz rahatsız edici oluyor ama biraz kısabilirim üstüne preamp ya da eq ile besleyebilirim amfiyi o zaman. Bir şekilde idare eder. Ben sadece öneri istiyorum. Marshall ya da Blackstar'a bağımlı kalmaktansa muadilleri varsa bilmediğim öğrenmek istiyorum. Ya da Fender tarzı bir amfi.
 
0 arıyorsanız DSL20CR bile thomannda gümrüksüz haliyle 4.300tl görünüyor şu an. DSL5CR 3.400TL. Zaten burada iyice fırladı. DSL5CR %lik havale ile 4.800tl. Ben bazen bakıyorum Zuhal'deki ürün sayfasına, mağaza stoğuna. Geçenlerde 7 mağazadayken dün 6'ya düştü. Kim alıyorsa artık, alan da bi video çekse. İnternet stoğu zaten vardı. Piyasa rahatlasa, yılsonu gelse, yılsonu indirimlerini de bi görebilsek ama meçhul. Geçen yılsonu alabilmek vardı 2.800tl'ye
 
Sıfır olması şart değil antalya veya izmirden ikinci el amfilere de bakıyorum. Line 6 DT25 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Birden çok amfi modellemesi olması güzel bir durum fakat tonlar nasıl geliyordur acaba?
 
Bilmiyorum hiç. Mağazalara gittiğimde pek öyle amfi bazlı denememişimdir. Şu gitar nasıl diye denemişimdir. Ibanez Rg2550'nin çeşitli sürümlerini (2006 yılından son senesine kadar geçirdiği değişimler), jem7v'yi, Gibson SG'yi, Fender Classic Strat, Amerikan Strat elime alıp da bi mıncıkladığım olmuştur. Ama bi DSL5cr'yi pandemiden önce denemediğime öyle pişmanım ki
 
Geri
Üst