Humbucker sorunu

Merhaba çalarken bir anda köprüdeki humbuckerımın sesi değişti. Full gainli distortionlu bir seste çalmama rağmen sesi gainsiz gibi geliyor. Yardım ederseniz sevinirim. Gitar jackson Adrian simth sig. sdx.
 
James videosundan sonra kafa direkt çift volume potuna gitti. Switch sap manyetiğinde düzgün ses verebilir ama özellikle toggle switch ise iletken kısımlarında veya köprü tarafının lehimlerinde sıkıntı olabilir. Multimetre varsa manyetikten gelen kablolara bakın, muhtemelen düzgün sonuç verecektir ohm olarak. Bir de jak takılıyken oradan ölçün manyetiği, değer düşük çıkarsa switch lehim ve bağlantılarında sıkıntı vardır.
 
14 normal bir değer, çıkış gücünde sorun yok manyetiğin. İkisi de aynı sonucu verse de ben yine switch'ten şüpheleniyorum. Yıllar boyunca bu ve benzeri sorunlar switch yüzünden başıma çok kez geldi ama hiçbir zaman manyetiğin bozulduğunu görmedim (kurcalanmadıysa tabii).

Lehim bağlantılarını da kontrol edin yine de.
 
manyetiğin içini açıp kurcalamadım. Belki biraz saçma gelebilir hani size dediğim bazı çalıştığı zamanlar varya o zamanlardan birinde ölçmüş olabilir miyim ?
 
manyetiğin içini açıp kurcalamadım. Belki biraz saçma gelebilir hani size dediğim bazı çalıştığı zamanlar varya o zamanlardan birinde ölçmüş olabilir miyim ?
Olabilir, alet elinizdeyse tekrardan bakın ama dediğim gibi olağan şüpheli swtich. James'in elinden düşürmediği (dolayısıyla sürekli bakımdan geçen) gitarda bile bu sorun olduysa hayat bize neler yapmaz. :)
 
merhaba tam değiştirmek için switch bakarken bir şey fark ettim. Anlatması biraz zor olucak ama Volume potu full açıkken ve neck pickutayken çaldığımda düzgün ses geliyor. Volume potu aynı şekilde full açıkken ve bridge pickup da bozuk ses gelirken volume potunu daha da açmaya çalışarak zorladığımda ses düzeliyor. Volume potu mu bozuk
 
Geri
Üst