2000 TL bütçe amfi önerisi

Tarzınıza göre şekillenmekle birlikte lambalı istiyorsanız, Blackstar HT-1, HT-5; Vox AC4, Vox MV50 modelleri, Laney Cub 8, Cub 10, Marshall DSL1 ve DSL5 tavsiye edebileceğim modeller olur. Bunlar haricinde forumda bol bol Boss Katana ve Yamaha THR amfileri de konuşuldu. Apartmanda çalacaksanız 1 wattlık lambalı amfilerin dahi çok yüksek ses üreteceğini unutmayın. Bunları dahi tamamen açmak çok mümkün olmuyor. Solid state dijital amfiler tercih edebilirsiniz. Ya da lambalı/yarı lambalı amfilerde de kulaklık/line out çıkışı var ise işinize yarar. Bahsettiğiniz yumuşak tonlar için laney ve vox a bakabilirsiniz. Hala üretiliyor mu bilmiyorum ama fender mustang ve vox vt serisi de dijital olarak güzel amfiler.
 
Bazı videolarda lambalı amfilerin volume 5te hatta 3te çalındığını da görüyorum (ultra kanal aktifse ultra volume, klasik aktifse klasik volume olduğuna bakıyorum tabiiki) lambaları zorlamak adına volume köklemek marifet midir?
 
X2n humbuckerların resmi ürün tanıtımında Yüksek çıkışlı manyetiğimiz lambalı amfileri tamamen bir overdrive sound'una dahil etmek için yaratıldı. Amfinizin gitarınızdan gördüğü voltaja güçlü bir sarsıntı göndermek için bu manyetiklerden birini köprü pozisyonuna takın gibisinden ifadeler yer almakta. (Bende hem köprü hem de sap pozisyonda x2n) Lambalı amfi alırsam nasıl bir performans sergilediğini ben de görebileceğim. (Lambalı amfide böyle bir tesir gösteren manyetik, mg15fx'i biraz daha hızlı yıpratıyor ben mi farkında değilim. Daha önce bazı konularda bahsettiğim, distortion tonlarının bir süreden sonra bozulmaya başlaması)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst