Lambalı Amfi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herkese merhaba,

Bu aralar ev için düşük watt'lı bir kafa kabin kombinasyonu alma planım var. Aklımdaki model Mesa Mini Recto ve 1x12 kabin.

Sizlerden istifade etmek istediğim konu şu; kafa amfi için satıcıdan ne gibi bilgileri sorgulamak gerekir ?

Ben amfinin üretim tarihini ve lambalarda değişim olup olmadığını sorduğumda maalesef ekipmanın sahipleri bu konuda bana net bilgi veremiyorlar. Bunun da bir numaralı sebebi kendilerinin de amfinin 2. hatta 3. sahibi olmaları. Genel anlamda aldığım cevaplar "lambalar orjinal diye biliyorum", "değişim olmadığını sanıyorum", "üretim tarihini bilmiyorum", "üretim tarihi için şasiyi açmam lazım ancak bunu yapamam" vesaire. Bu da benim içimi rahat ettirmiyor. Bir kişi amfisinin seri numarasını benimle paylaştı ancak Mesa'nın sitesinde seri numarası ile sorgulama kısmını bulamadım. Daha doğrusu bunun mümkün olmadığına dair bilgileri edindim.

Sizlerden güvenli bir alışveriş yapabilmek için ne gibi noktaları sorgulamam gerektiğini öğrenmek isterim.

Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba, sanırım benim satmakta olduğum bir amfi ile ilgili bana yazdınız. Sizden sonra ben de merak edip şasiyi açmadan üretim yılını görebiliyor muyum diye baktım, sonra da bu bilgiyi ilana ekledim. Lambalar da orijinal duruyor.

Benim sattığım amfiden bağımsız (benimkinin hiçbir sorunu yok) satıcılara sormanız gereken diğer sorular: Hiç tamir gördü mü, modifikasyon oldu mu? Potlarda cızırdama vs. var mı?

Fakat her türlü 2. el ekipman alış verişinde asıl yapmanız gereken mümkünse ekipmanı denemek elbette. Siz acemiyseniz bir bilenle deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst