Schecter Pt

Selamlar arkadaşlar.Schecter Pt serisi telecaster elektro gitarlara olan ilgimden dolayı bu konuyu açtım.Çift humbucker bulunduran teleler hoşuma gittiği için gloss black modelini araştırıyorum.Var mı bu gitarlardan kullanan yada deneyen?Varsa yorumları nedir?
 
Bende PT Fastback vardı bir dönem, çok tarzım olan bir gitar değildi ama 2. elde uygun fiyatına rağmen uzun süredir ilanda kalınca ve Schecter olunca almıştım.

Şimdi "PT" modeline baktım, sıfırı 5000 lira olmuş. İşçilik olarak üzmeyecek gitarlar, tabii fiyatına göre eksikleri yok değil. Mesela saddle kenarları çok keskindi, güzel yuvarlatılmamışlar. Köprünün kalitesiz olduğu direkt belli ediyor kendini. Bendeki modelde köprü manyetiği "Duncan Designed" üretimiydi ve filtertron karakterini güzel veriyordu. Sap manyetiği ise G&B üretimi tatsız tutsuz bir manyetikti. Aynı markayı PRS'de kullanıyor SE modellerinde. Seveni var ama gördüğüm kadarıyla onlarda her yola geliyor diye seviyor. Ben bir manyetiğin her yola gelmesi taraftarı değilim.

Fret işçiliği Kore üretimi Schecter'larda belli bir standartta oluyor zaten. Bendeki gitarın sapının kesimi de çok iyiydi. Akort kaçırma sorunu biraz vardı ama aynı üst eşik, burguya sahip başka gitarlarımda sorun olmadığından bunu köprüye yorabiliriz.

Çok fazla titreyen bir gitar da değildi ama bu aynı modelde bile fark edebilen bir durum.

Schecter'ların belki de en kötü özelliği (ki top class bir gitar alınmıyorsa diğer markalar da böyle sayılır), elektroniğinin kötü olması. Pot'lar çok bir sorun çıkarmaz en başta ama switch kolayca can veriyor. Bu Keith Merrow Sig. seride de böyle maalesef.

Kısacası güzel gitarlar, alınabilir. Sıfır alınacaksa ülkede fiyatları da uygun ama ben sıfır almazdım. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Pt modelleri ile ilgili hiç yorum bulamamıştım teşekkür ederim.Manyetikleri Schecter Diamond Superrock-2 modelmiş ilk defa gördüm bu manyetikleri.Araştırmaya devam edeceğim ama vazgeçerim gibi.Zaten bu aralar sıfır almak pek içime sinmiyor🙂
 
Geri
Üst