Bana bir PC toplayalım

Dostlar ben elimdeki 7 bin lira ile bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Macbook almamı tavsiye ederseniz o yola da sapabilirim ancak Logic Pro X baya pahalı görünüyor. :(
Siz olsaydınız nasıl bir sistem toplardınız? Aranızda kendi bilgisayarını toplamış ve donanım konusunda bilgili kişiler olacağını öngörüyorum.
İlginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
 
Bazı ürünlerin (RX 5600XT yerine RTX 2060 gibi) ikinci elleri daha ucuza bulunabilirse çok iyi olur.
unknown.png

 
Bazı ürünlerin (RX 5600XT yerine RTX 2060 gibi) ikinci elleri daha ucuza bulunabilirse çok iyi olur.
unknown.png

Bugünün kuru ile süper sistem. Bundan 8 ay önce bu fiyata RX 5700 XT geliyordu, en çok buna üzülüyorum.
Not: Ayrıca QP Bilişim böyle sistem toplayacaklara indirim yapıyor diye biliyorum. Sormakta fayda var. Sinerji ve QP hakkında güzel yorumlar duydum. Yine de araştırın tabii.
 
Sorma ya... Çok önce değil, birkaç ay önce 6K civarına mid-end'in üst kısımlarında PC toplanabilirken şimdi low-mid end anca toplanıyor :(
Çok üzülüyorum gerçekten. Bugün bir youtube kanalında gördüm, 5200₺'ye 1660 Super'li bilgisayar toplamışlar. İşlemci Ryzen 5 2600. İnsan üzülüyor.
Ürünlerin yenisi çıkar, fiyatı düşer diyoruz, ancak tam tersine yeni ürün çıkıyor; iki ürünün de fiyatı artıyor.
 
Çok üzülüyorum gerçekten. Bugün bir youtube kanalında gördüm, 5200₺'ye 1660 Super'li bilgisayar toplamışlar. İşlemci Ryzen 5 2600. İnsan üzülüyor.
Ürünlerin yenisi çıkar, fiyatı düşer diyoruz, ancak tam tersine yeni ürün çıkıyor; iki ürünün de fiyatı artıyor.
O kanal pahalı toplamış hocam ben arkadaşıma daha yeni RX 580 8GB ve Ryzen 3100X işlemcili sistemi 4k ya topladım
 
Ben de pc alacağım konuyu takipteyim. Biz kasa üzerinden düşünüyoruz ancak arkadaş belirtmemiş 7 bin liraya monitör klavye vs dahil mi yoksa sadece kasa için mi 7 lira bütçe?
 
Macbook düşünmeni tavsiye etmem. 2017-2020 arası macbooklarda min 2 Type-C girişi var. USB display vs tarzı şeyler için sürekli adaptör alman gerekiyor. Orijinal 1 Type-C,1 USB ,1 display çıkışlı adaptörü 550lira. Onun inciği cinciği derken komik sayılar çıkıyor ortaya.

Aklınızdan onun ben yan sanayisini ya da başka marka uygununu alırım diyorsanız zahmet etmeyin. Örneğin HDMI çoklayıcı bulunan 150tl ve altı bütün adaptörlerde bilgisayara taktığınız zaman bağlantı kesintisi sorunu alıyorsunuz. Adaptörün çalışma frekansıyla Wireless band frekansı çakışmasından dolayı parazit oluyor ve adaptör çıkarılana kadar internete bağlanamıyorsunuz (sebebi hatırladığım kadarıyla buydu).Tabi bunların çözümleri de mevcut ama en az 300-400 tl harcamanız gerekiyor her türlü çıktıyı alabilmeniz için.

Kendi adıma bu serideki macbookların en büyük eziyeti çok ısınmaları. Seçtiğiniz donanıma göre 1 veya 2 fanlı alabiliyorsunuz bilgisayarınızı ancak aradaki fiyat farkı freedos 1 makine parası ediyor. Harici uygulamalar indirip fanı en son performansa getirseniz dahi gereksiz ısınmalarla karşılaşabiliyorsunuz. Ve bu ısınmalar tehlikeli olduğu durumda bilgisayarınız kapanır hede hödö dense de özellikle monitörde karıncalanma tarzı şeyler yapabiliyor. Kendi kutusuyla gelen adaptörde topraklama aparatı yok. Tamı tamına 2 kere anakartım bozuldu. Garanti kapsamında 2 kere yenilendi anakart. Toplam masraf 600dolar falan çıktı. Eğer işim gereği MacOS kullanmam gerekmese muhtemelen evde müzik için kullanacaksam uzak dururdum.

Yine de ben Macbook kullanmak istiyorum dersen bu sefer sana beklemeni öneririm. Bir sonraki çıkacak nesilde silikon çipe geçecekler. Bu sayede ısınma probleminin çözüleceği söyleniyor. Ama kullanımı hala ne kadar mantıklı bilemiyorum. Sonuçta hafıza ve RAM arttırılamaz halde artık... üstelik 2 tane 7 bin lira vermen gerekebilir( en iyi ihtimalle). Macbook kullanacaksanız 2015 civarı pro modellerini kronik ekran hatası tamiri görmüş ikinci elleri maksimum 5bin verecek şekilde araştırın derim.
 
Ben laptop almayı düşünmüyorum çünkü fazlasıyla ısınan cihazlar. Ayrıca daha fazla para vererek daha az performans aldığımı düşünüyorum.
Yani kasa toplamak şuanki ilk hedefim. Ayrıca kasa daha uzun ömürlü olur, ileride kendi parçamı yükseltirim diye düşündüm. :)

Amacım ne?
Müzik kayıtları ve video editleri yapmak istiyorum.

@DangerousRabbit Teşekkür ederim. Sanırım gerekli tüm bilgileri yazdım. :) Bu arada AMD işlemcilere sempati duyuyorum.


@ktlcn Monitör ve klavye dahi değil. Bu parayla kasa topluyoruz. :)
 
Ben de kasa toplayacak biri olarak amd ryzen serisi düşünüyorum hocam. Benchmark sonuçlarına falan da bakıyorum aynı fiyatta amd’nin işlemcileri inteli tokatlıyor neredeyse. Bir de güç kaynağı çok önemli her şeye para ayırıp güç kaynağını idarelik alıyoruz tüm sisteme zarar veriyor. Gerekirse güç kaynağı ve kasayı iyi tutup başka şeylerden kısarım. Onlar iyi oldukta. sonra işlemci, ekran kartı vs. güncelleme yapılabilir.
 
@firatondr Türkiye'de macbook kullanmak cesaret isteyen bir tercih. Apple silikon için bekleyebilir miyim diye düşünmüştüm ancak TL çok hızlı değer kaybediyor. Apple silikonu beklerken elimizdeki parayla şarj adaptörülü bile zor alacağız gibi.
Eğer programlamayla uğraşmayacaksan intelin AMD den bir üstünlüğü kalmıyor. Arkadaşın söylediği gibi powersupply aşırı önemli. Hatta UPS bile düşünebilirsin bütçen yeterse ortalama bir tane. Böylelikle elektrik kesintisinde projeni de kaybetmezsin. Taşınabilir olması önemli değilse evet masaüstü laptoptan çok daha akıl karı oluyor
 
Taşınabilir olması pek bi anlam ifade etmiyor zaten çoğunlukla evden çalışacağız. O zaman PSU ile başlayalım. Varsa öneriniz link bırakabilirsiniz.
Ben şu ürünleri gözüme kestirdim.

Anakart: Gigabyte B450M S2H

RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4

SSD: Samsung evo 850 500 GB

CPU: ??
GPU: ??
PSU: ??
 
Geri
Üst