Evde Kayıt Almak ?

Hocam herkese merhabalar. Evde gitar kaydı almak için kendime bir ses kartı aldım. (Behringer UMC202HD) Driverlarını kurdum, ASIO4ALL kurdum, DAW olarak da Cakewalk by BandLab indirdim. Ama nasıl kayıt alabilirim hiçbir fikrim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Çok genel sormuşsunuz. Ses kartım olmadığı için tam bilemiyorum ama zaten ses kartlarının driver'ları gecikmesi ses vermek için yeterli olmalı. Asio4all'a gerek olmayabilir. Onu bir daha kontrol edin derim. En azından ayarlardan ses kartını seçin. Asio4all seçince dahili ses kartları devreye girebilir.

Daw'lar kabaca aynı sayılır. Nasıl kayıt alacağınızı bu aşamada sordunuz sanırım. Bir tane audio kanalı açacaksınız, girişlerinin doğru olduğundan emin olacaksınız, zaten gitarın sesini ancak böyle alırsınız ve kayıt tuşuna basacaksınız. Metronom ya da davul da ayarladıysanız kayıt için her şey hazır demektir. Tabii çok kabaca böyle. İnce ayarlara girince gitgide karışıyor işler. Bir yerinden başlayıp deneye yanıla halledersiniz.
 
Geri
Üst