Sahne icin kucuk tup head amfi

Merhabalar, bir suredir sahnede kullanmak icin (genellikle orta olcekli barlarda) ufak tasinmasi kolay tuplu amfi aramaktayim. Bununla ilgili olarak Orange micro terror Vox MV50 gibi iki amfi buldum. Oncellikle direk olarak marshall tonlarina hasta olan bir kisiyim ve 2x12 hybrid Marshall Valvestate model bir amfi kullanmaktayim. Ancak surekli olarak bu amfiyi tasimak artik yormaya basladi. Bu nedenle ufak bir tuplu head amfi ve orta boyutta bir speaker alarak biraz olsun rahatlamak istiyorum :). Ancak bazi cekincelerim var.

1) Speaker olarak 1x8 ya da 2 adet 1x5 (Sanirim Vox un boyle bir urunu var) speaker alsam, sesin dolgunlugu nasil degisir. Amfide hybridden tupe gecmis olsam bile speaker acisindan daha dusuk bir urune gecmis olacagim. Bu beni biraz cekindiriyor.

2) Drive tonunu elimdeki marshall amfiden aliyorum. Vox ve micro terror disinda marshall tonlarini alabilecegim guzel ve ufak bir head amfi var mi acaba ? Eger drive'i pedal dan alirsam marshall tonlarina yakin uygun bir pedal oneriniz var mi ?

3) Amfi ve speaker boyutunu bu kadar kucultmek sustaini (daha cok gitara bagli olsa bile , gitar ayni kalacagi icin ) etkiler mi acaba .

Kullandigim gitar epi lespaul ve AC/DC, GnR vs gibi classic rock caliyoruz ve solo gitarim. Amfiyi kuculteyim derken tondan kayip vermek istemiyorum. Bunu goz onune alarak, tecrube edinmis, onerisi olan arkadaslarin onerilerini alabilirsem memnun olurum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bütçe belirtseniz süper olurdu ama ben 1-2 örnek veriyim; Blackstar HT-Studio 20H , Blackstar HT-5C , illa lambalı olmasına gerek yok dersenizde BOSS KATANA Artist i önerebilirm. Marshall in DSL serisi var ama bilmediğim için öneremiyicem.
Butce olarak yurtdisinda oldugum icin net bir TL fiyati soyleyemiyorum, ama 20 watt DSL serisi civarinda diyebilirim. Bu arada illa head olmasina gerek yok combi amfi de olabilir, hatta son zamanlarda combi ye daha sicak bakmaya basladim.
 
Geri
Üst