Klasik gitarın sapının kırılması

Merhaba elektro gitar almadan önce kullandığım , 5 yıllık , kontrplak , sesinden nefret ettiğim bir valencia gitarım vardı ve yere düşüp kırıldı. Gitarın benim için çok önemi olmasa da çöpe atmak istemiyorum aynı şekilde boşa para vermemek için luthierede götürmek istemiyorum. Sizce evde bunu japonla veya tutkalla yapıştırıp sıksam işe yarar mı ? yoksa başka bir şey mi lazım ?

WhatsApp Image 2020-09-01 at 00.44.07 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-09-01 at 00.44.07.jpeg

WhatsApp Image 2020-09-01 at 00.44.06.jpeg
 
Kaliteli bir ağaç tutkalı kullanarak işkencede bir gün kadar tutarsan sorunsuz kullanmaya devam edebilirsin. Çünkü üst eşik ve klavye zarar görmemiş. Telleri tutsun yeter.
 
Japon olmaz elbette de ben hiç bilmeden bodozlama iple sarmıştım. İlk güzelce ağaç tutkalı ile yapıştırıp sonra sıkıca uygun bir iple sarmıştım. belki 10-12 sene oldu hala çalışır durumda. Benim klasik gitarın kırıldığı yer biraz daha klavyeye yakın kısımdaydı. Hafif kayma yaptı ama dert etmedim zaten olduğu kadar dedim. Olur yani niye olmasın.
 
Gecmis olsun
Japonla da yapistirabilirsiniz ama sivi degil ağdalı japon ile fakat ilk kez böyle bir sey yapacaksınız japon kullanmayın. Her yere bulaşabilir sonra onlari temizlemek ile cok uğraşırsıniz
Ilk gitarimi kendimce gelistirdigim yontem ile yapistirmistim 🤭
Agac tutkali, ince kadin çorabı ve nemli bir bez ve tabii ki corabi sıkacak bir baba ( kuvvetli bir bilek )
Agac tutkalini kırılan her iki bölgeye guzelce sürün. Resimde gösterdiğiniz şekilde her iki parçayı düzgünce opusturun, sıkıca tutun başka biri kadin çorabını gererek sıkıcı bağlasın.
Yapıştırılan yerlerden sizacak olan tutkalida nemli bezle silin. 2 gün bu sekilde kalsin. Kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Merak edenler için yazıyorum. Gitarı tutkallayıp elimle sıkıtşrıdıktan sonra arka tarafına japon sürdüm. Çorap ip vs. işe yaramadı böylede biraz etrafı kirlendi ama galiba oldu.


WhatsApp Image 2020-09-03 at 17.22.00 (2).jpeg
WhatsApp Image 2020-09-03 at 17.22.00 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-09-03 at 17.22.00.jpeg
 
benim de klasik gitarım vardı benzer şekilde kırılmıştı. O zaman kurs hocam onarmıştı. Sap da atmıştı zaten. Tanıdığın küçük çocuğun birine verdim zaten tıngırdatmaktı niyeti. Yer olaydı süs olarak koyardım. Bir enstrümanın kırılması, deforme olması en çok içimi acıtan şeylerden biridir. Özellikle de ahşap bir enstrüman. Piyano, yaylılar, Telli çalgılar....
 
Böyle dayanırsa bence gayet iyi olmuş. Ben ipi de zaten ağaç tutkalı ile birlikte kırılan yeri alttan üstten iki parmak kapsayacak şekilde sıkıca sarmıştım. Ona rağmen biraz kayma yaptı. Belki ağaç için özel japon yapıştırıcısı falan sürdüyseniz o daha sağlam yapıştırır. Umarım telleri takınca bir problem yaratmaz. Telleri takınca alt kısmından öne doğru mecburen bir basınç yaratacaktır.
 
Geri
Üst