Amfi? Ses kartı? IRig? Taşınabilir bir çözüm arıyorum.

Herkese selam! Başlık biraz karışık oldu, birbirinden alakasız ekipmanlar saydım farkındayım çünkü kafam bu konuda oldukça karışmış durumda. Anlatayım.

Yaklaşık 2 yıldır elektro gitar çalıyorum, yeniyim yani. Şu an için tüm ekipmanım bir adet başlangıç gitarı ve Roland Micro Cube amfi. Sorun şu ki mevcut koşullardan dolayı okuduğum şehirden evime dönmüş durumdayım ve bu yüzden amfim yanımda değil, bir süre de olmayabilir. Elektro gitarın cılız sesiyle idare etmek de bir yere kadar. Evde kendi kendime çalıp ses alabileceğim, yanımda da taşıyabileceğim ama amfime kavuştuğumda da kullanışlılığını yitirmeyecek bir çözüm arıyorum. Aklımdaki seçenekler şu şekilde:

  1. Bir adet ses kartı. Kafamda Focusrite Scarlett 2i2 + kulaklık var, evde gitar çalabileceğim ve kayıt alabileceğim bir seçenek. Ayrıca bugün olmasa ileride her türlü gerekebilecek ve amfi ile de kullanabileceğim bir çözüm. Laptopumun hoparlöründen ses alabilir miyim bilmiyorum, o konuda da bilginiz varsa öğrenmek isterim. Hep kulaklıkla çalmak yorucu olabilir sıcak günlerde.
  2. USB çıkışlı (entegre ses kartlı) amfiler. Örneğin IRig Micro Amp. Hem kayıt alabileceğim hem de yanıma alıp her yerde çalabileceğim bir seçenek olduğundan cazip geliyor fakat normal bir ses kartı kadar kaliteli ve çeşitli ses alabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca zaten yaklaşık olarak aynı kulvarda bir amfim varken böyle bir şey gerekli mi emin değilim. Çok fazla muadiline de denk gelmedim, Boss Katana'nın bazı modellerinde bu özellik olduğundan bahsettiler emin olmamakla beraber. Yine önerilere açığım.
  3. IRig tarzı bir çözüm. Windows işletim sistemli bir laptobum ve Android telefonum var. Mac/iOS dünyasında yokum yani. Bunlarla uyumlu çalışabilecek bir iRig tarzı cihaz belki işime yarayabilir. Bluetooth veya kablolu taşınabilir bir hoparlörle iş görürse her yerde kullanabileceğim iyi bir çözüm olur.

Lafı uzattım fakat sözün özü evde de pratik yapabileceğim, belki kayıt alabileceğim, yanıma alıp gittiğim herhangi bir yerde de ses alabileceğim ama mevcut amfimi gereksiz kılmayacak bir ekipman arayışındayım. 1000-1500 lirayı geçmeyecek bir çözüm arıyorum. Maalesef pek bir şey deneme şansım yok o yüzden siz sevgili forumdaşların deneyimlerine başvurmak istedim. Evet farkındayım biraz çok şey istiyorum ama bu konuda akılcı bir çözüm elde etmiş biri varsa yorumlarınıza açığım, şimdiden teşekkürler 😄
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Araştırırken Yamaha THR'yi gördüm, gerçekten maliyeti tuzluydu 😄 ID Core'un hangi modellerinde böyle bir olay mevcut? 10'da da var mı? Apartman dairesine dönünce amfinin yüksek ses vermesi çok da kullanamayacağım bir özellik olacak çünkü. Micro Cube'ü bile çok açamadım 😑 Yine de memlekete döndüğümde işe yarar tabii.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Cevaplarınız için teşekkürler. Buradaki cevaplar, forumdaki diğer başlıklar ve internette biraz daha derinlemesine yaptığım araştırmalar sonucu sanırım Blackstar ID Core v10'da karar kıldım. Zaten kendisi de bu forumun ve hatta genel olarak (piyasanın döviz endeksli olmasından dolayı) sürekli fiyat-performans peşinde koşmak durumunda bulunan Türk gitar mecrasının favorilerinden biri imiş 🙂. Aynı kulvardaki diğer amfilere göre tek bariz dezavantajı pille çalışmıyor olması. Ayrıca aynı serinin daha büyük amfilerinin aksine footswitch girişi yok. İleride okuyacak arkadaşlar göz önünde bulundursun, bunları isteyen biriyseniz başka amfilere yönelmeniz gerekiyor.

Bunun dışında üzerindeki hazır tonlar, efektler ve bilgisayara direkt USB bağlantısı sonucu elde edeceğim sesler ile bir süre beni oyalayacağını düşünüyorum. Prosesör, ses kartı vs. daha alengirli mevzuları gitara iyice hakim olduktan ve daha rahat ettikten sonraki döneme erteleyeceğim. Tekrar ikinize de teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Planlarda bir değişiklik oldu. Sanırım amfim daha yakın zamanda tekrar elimde olacak. Konu hakkındaki cehaletimden ve nasıl araştıracağımı bilmediğimden emin olmak için soruyorum: Örneğin Mooer GE150 veya sizin örnek verdiğiniz gibi GE200 tarzı bir prosesörü hem bilgisayar ile, hem de Micro Cube amfiye bağlayarak kullanabiliyor muyum? Amfi bağlantısı nasıl gerçekleşiyor?
 
Geri
Üst