Telecaster American Special vs Vintage 52

Vintage 52, 1952 yili telecasterlarin ozelliklerini barindiran yani vintage ozellikleri olan bir tele: dusuk cikisli vintage karakterli manyetikler, vintage burgular, vintage stil 3 saddle kopru, 7.25 inch fingerboard radius, vintage (alcak ve dar) fretler, yillara gore degisim gosterse de daha kalin bir sap profili, nitro finish gibi. American Special ise tamamen farkli ve daha modern ozelliklere sahip bir gitar: daha yuksek cikisli Texas Special (2013 ve sonrasi modellerde Fender Custom Shop Texas Special) manyetikler, modern burgular, vintage stil 3 saddle kopru (tek vintage ozellik bu sanirim), 9.5 inch fingerboard radius, jumbo (yuksek ve genis) fretler, modern C profil incemsi sap (Standard ya da Player serisindeki gibi), poly finish gibi.

Bence 2012-2017 yillari arasinda yapilmis olan American Vintage 52 tele'ler Fender Custom Shop'a yakin kalitede gitarlar. Ama vintage ozellikleri herkes sevmeyebilir.
American Special tele'ler de bence modern ozellikli guzel tele'ler. American Standard tele'lerden en onemli farklari vintage kopru barindirmalari ki bircok insan bu eski usul 3-saddle koprunun tele'nin o karakteristik tonunu yansitmasindaki en onemli faktorlerden biri oldugunu dusunur.

Acikcasi cok farkli gitarlar; denemeden almayin mumkunse.
 
Geri
Üst