Amerikan Fender Strat'ın Büyüsü

Malum bu gitarın Türkiye'deki değeri çok fazla yüksek ama ton olarak (kişisel görüşüm) en beyendiğim gitarlar arasında hata bir numara. Bu aralar orjinal fendere yatıracak kadar maddi durumum olmadığı için kendim bir strat yapmaya karar verdim. Benden önce deneyen bizzat tanıdığım arkadaşlarım oldu fakat istanbul tünelde doğru adamlarla(yüksel abi vs.) çalışmalarına rağmen hiç biri çıkan sonuçtan çok memnun değil. Alder gövde strat manyetikler maple klavye vs. gibi stratın özelliklerini taşıyan bir gitar neden amerikan fender strat muadili olamıyor. meksika yapım fenderle amerikan yapım fender arasında işçilik harici ne gibi farklar var sizce... Yurt dışından orjinal parçalar getirerek yapmayı deneyeceğim bu gitar hakkında ne gibi tavsiyeleriniz olur.

Nedir bu amerikan fender strat'ın sihri ?
 
insan gitarı değil denecek kadar abartı gitarlar değiller. özellikle fender standart, eğer profesyonelseniz fiyatına göre gayet yeterli ve kaliteli bir gitar. çok çok daha iyileri var ancak çok pahalılar ve yapmak istediğiniz çoğu şeyi fender strat zaten yapabiliyor.

sihir dediğiniz şey büyük ihtimalle kullandıkları ağaçta yatıyor.
 
LaNCeR demiş ki:
meksika yapım fenderle amerikan yapım fender arasında işçilik harici ne gibi farklar var sizce...
Mekanik-elektronik aksam direk farklı. Meksika elektronik-mekanik aksamını kullanan bir amerikan strat modeli var, highway one strat diyoruz.
Yamuluyorsam düzeltin, fender uzmanı değilim.
 
Bende hic sevemedim fender'ları ..Hep yetersiz geldi tonları bana.. Tamam Cleanlar hep hos gelir de, fender ın clean inide sevmiyorum, drive da cko yetersiz :) Hatta bazen Bu Clean de mi Drive damı ayırtbile edemiyorum :) öyle bi ton var .. Tabi kişiden kişiye değişir..Bide Klavyelerinede hic ısınamadım zaten ..
 
jacksonke1 demiş ki:
Bende hic sevemedim fender'ları ..Hep yetersiz geldi tonları bana.. Tamam Cleanlar hep hos gelir de, fender ın clean inide sevmiyorum, drive da cko yetersiz :) Hatta bazen Bu Clean de mi Drive damı ayırtbile edemiyorum :) öyle bi ton var .. Tabi kişiden kişiye değişir..Bide Klavyelerinede hic ısınamadım zaten ..

SiLeNoZ demiş ki:
Oldum olası sevemedim fenderleri ya

Bana fender sevdirecek kişiye gitar hediye edicem hehe

Fender in Showmaster serisine bi bakın bence :D O seride flat head diye bir model vardı şimdilerde üretilmeyen, resmen aşıktım o gitara, tam bir canavardı... :) İleride alırım diyodum, hayalimdi, geçen sene sonunda üretimi durdu :LOL: Birde Fender in herşeyi süper de bi stok manyetiklerini sevmiyorum.Sert çalacaksan Duncan Sh-5 Custom tak, Pink Floyd takılacaksan EMG Sv-Sa set tak bak ne güzel oluyo :)
 
Ben Fender Strat ların sesine bayılırım ama ben de tipini pek sevmem keşke headstocklarında illa o beberuhi küllahı tarzı dizayna alternatif headstocklar da yapsalarmış. (beğeneni de var beğenmeyeni de dimi ama) Ben hep bu küllaha benzetiyorum headstocklarını bana çok itici geliyor. Ama kimisi de bayılıyor saygı duymak lazım.

bebekruhiii.jpg
 
heheee forum magazine dönmüs...

Tabikide gitar tonuna ve yapılacak müzik türüne göre kişiden kişiye değişir...

Ama burda amaç bilir kişi raporu! American Starat'cılar veya lütierliğe merak saran deneyimli arkaşlar nerdesiniz yahuu (bi fikir vermek amacıyla)
 
Stratocaster'ın büyüsü müyüsü yoktur. Olup olacağı bir disko gitarıdır, o kadar...

Dolayısı ile AllexStone'nun custom stratında bize gösterdiği Beberuhi küllahı tipi headstock, Ali Şahin gibi pembe olmalı ve de hatta orasında burasında bol bol simler falan parlamalıdır...

B
 
Bu ne hocam ya :LOL: :LOL: Eric babanın elindeki memur gitarı gibi kalıyor senin koyduğun resmin yanında :LOL: :LOL: (öylesine abartı fazla süslü)

Açıkçası bende çok şa-şalı gitarlara bayılyorum ama benimkisi tamamen solak olup ezik olmaktan geliyor. :LOL: Yıllardır ne zaman gitar almak istesem bir müzik mağazasından direkt elime siyah bir gitar tutuşturuyorlar. İnanın bu solak olma duygusunu bir solaklar bir Allah bilir. Çok sinir bir duygudur. Ömrü billah siyah renk müebbet hapsine çarptırılmış gibi oluyorsunuz. :LOL: :LOL:

Bu durum sizde acaip anti siyah hastalığı yapıyor ne kadar abartı fosforlu cafcaflı renk varsa gitarınızda olsun istiyorsunuz zira size sadece siyah mübah görülmüş ya. Siz de aksine duygular gelişiyor. Ben kendi gitarıma pickguard seçerken gittim aynalı maynalı mavi yanan bir renk seçtim. Tek derdim anti siyah hareketime bir katkısı olsun. :LOL: Yoksa eminim sağ gitar çalabilsem bende böyle anti siyah ve fosforik renk sevici halim olmaz bende normal biri olurdum. :LOL:


Sonuç kahrolsun siyah veya kahrolsun solaklık. (İkisinden biri kahrolsun :LOL: :LOL: )
 
ben large headstocklara bayılıyorum saatlerce izlerim doymam o derece, harika bir tasarım, sevimli şirin masum :D bana bunları çağrıştırıyor baktığımda, eh bir tane en kallavisinden olanına sahibim, şimdi metalciyim diye takılan bir adam humbucker soundunu ararsa bulamaz tabiki, ama şirket onuda düşünmüş yapmış humbuckerlısını humbucker görünümlü single manyetiklisini floyd rose lusunu yekparesini abanozunu hatta 2 emg pickuaplı olanı var d-sonicin dediği showmaster da bu, bakın ; http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=270309986026

ama strat mıtrat başka bişey olmuş o

- Herneyse ilk sahip olduğumda tamamen ne diyim ilkel ama sevimli gerçek bir enstürman olduğunu hissettirdi bana.
 
Geri
Üst