Kick Pedal Kullanım Sorunu

Merhabalar,

Yeni yeni davul çalmayı öğreniyorum ve şuan paradiddle ı kick pedal ile çalmaya çalışıyorum yani her hi-hat'e vurduğumda kick pedala da vuruyorum. 75 BPM den sonra kick pedal kullanımım bozulmaya başlıyor. Yani tek-çift-tek vurmam gereken yerde ya ayağım çift yerine 3 vuruyor ya tek vuruyor ya da kilitlenip kalıyor yarım basıyorum vs iyice bozuluyor. Kick pedal'ın yayını biraz gerdim olmadı biraz bollaştırdım olmadı sonra yine eski haline alıp bu sefer koltukta önde oturmayı denedim birazda yükseltmeyi denedim, denedim de denedim ama olmuyor :) illaki biryerde kilitleniyorum, bir doğru çalsam 5 yanlış çalıyorum.

Bu kick pedal kullanım sorununu nasıl çözerim ya da sizler de böylemiydiniz ilk zamanlarda yoksa ben numune miyim? :)

Ustalardan cevap bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Selam. 75 bpm de takıldıysan 60 a in, sonra 65, 70, 75 diye tekrar devam et. Kas hafızasının oturması lazım. Nerede takılıyorsan 20 bpm aşağıdan alıp yeniden çalış. Bir yerde kıracaksın zinciri ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Merhaba,

Slide tekniğinde ayağımı kaydırırken sorun yaşıyorum, tek seferlik geri ileri yapması kolay ama sonrasında tekrar geri ileri yaparken ayağım takılıyor. Bunun üzerinde gitmeden önce sanırım bileğimi geliştirmemin uygun olduğunu düşündüm ve O arada bende Heel Up tekniği çalışmaya başladım ve sanırım bundan sonra hep bunun üzerine gideceğim.

İntenette Heel Up tekniği geliştirme için Jared Falk'ın videolarını izlerken bir egzersizini gördüm ve onu çalışmaya başladım. 70 BPM de çalışıyor sonrasında 4 lü vuruyor. 70 BPM de yapıyorum ama ayağımın heel up tekniğine uygun vurup vurmadığını tam kavrayamıyorum. Dizim hafif oynuyor 4 lü vuruşu yaparken ama ayağım komple yukarı aşağı kalkmıyor ama videoyu izlerkende adamın sadece bileği oynuyor ve ittiriyorum sanki emin olamadım. Siz üstadların videomu izlemesini rica ediyorum. Vuruşları yorumlarsanız sevinirim. Ona göre bende kendimi düzelteceğim.

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Hocam elimde converse ayakkabılar var, tabanı düz onların onlarla çalışacağım. Daha 1 hafta oldu çalışmaya başlayalı bu yüzden bazen kaymalar yaşıyorum. Her gün yaklaşık 1 saat çalışıyorum malum işe gelip gidiyorum. Eğer bu şekilde ilerle diyorsanız böyle devam edeceğim ama vuruş tekniğim yanlıştır ya da ayağımı fazla kaldırıyorumdur vs o konuda da yönlendirirseniz sevinirim.
 
Geri
Üst