Marmara Depremi’nin filmi çekilecek

P

pinardurbali

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan, binlerce insanın öldüğü, binlercesinin de yaralandığı 1999 Marmara Depremi’nin filminin çekileceği bildirildi.

--------------------------------------------------------------------------------

AA - Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan, binlerce insanın öldüğü, binlercesinin de yaralandığı 1999 yılındaki Marmara Depremi’nin filminin çekileceği bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "yüzyılın felaketi" olarak tarihe geçen depremin unutulmaması için, depremin ardından hayatta kalan insanların yaşadıkları sorunların anlatıldığı Sami Dündar’ın "Herşeyin Bittiği Yer" adlı romanından uyarlanan filmin çekimi için hazırlık başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul’un başrollerini oynayacağı filmin çekimi için öneri götürülen yönetmen Ezel Akay, kitabın yazarı ve yapımcı Sami Dündar, koordinasyon sorumlusu Zafer Özberk, yapımcılar Ufuk Ağızka ve Metin Soltay ile belediyede toplantı yaptı.

Filmde, 17 Ağustos 1999 tarihindeki depremin ardından insanlar arasındaki dayanışmanın ön plana çıkarılacağını belirten Akay, şunları kaydetti:

"Filmin hikâyesi İzmit ve Gölcük’te geçiyor. Acıyı tekrar canlandırmak çok itici gelebilir. Ancak bizim filmimiz bir umut hikayesi. Hayatta kalan insanların dayanışma, irade ve yaşadıklarını anlatıyor. Dolayısıyla umutsuz bir proje değil. Ama yaşanan felaketi bir daha unutmayacak şekilde akıllara kazıtacak bir film projesi."

http://www.haberx.com/n/1105914/marmara-depreminin-filmi-cekilecek.htm
 
Geri
Üst