Aktif manyetik hakkında...

Merhaba Turkrock forumu takipçileri, benim aktif manyetikler hakkında bir sorum olacaktı. 2 yıl kadar gitarımı aldıgım andan itibaren aktif manyetik kullandım. Geçtiğimiz günlerde pasif manyetiğe geçiş yapmak için EMG 81 neck pickup'ımı sattım. Pasif manyetiklere geçecegim dolayısıyla potansları da değiştirmek zorundayım. Bunun haricinde jack girişimi değiştirmek zorunda mıyım emin değilim. Sadece bir yerde bununla ilgili bir şey yazıyordu ama bilemedim. Ayrıca neck manyetiğimi satarken soket ve pil yuvasıyla birlikte verdim. Bu neck'te soket vardı ancak bridge'in kabloları üzerine lehimliydi herhangi bir soket yoktu. Bu 9V pil yuvası ve EMG manyetik soketini bulabileceğim bir yer var mı acaba? Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.
 
İki manyetik ya pasif ya da aktif olmalı. Sadece sap manyetiğinden bahsetmişsin, o yüzden belirtmek istedim.

Jak girişinin değişmesine gerek yok, sadece pasif manyetiği göre bağlantı yapılması yeterli, bir bağlantı boş kalacak.

Soket bulman zor olabilir, ben zamanında çok aramıştım ama Aliexpress gibi yerlerde bulunabiliyor.
 
Aktif+pasif kullanmak istiyorsanız 2 volume ya da 2 volume+2ton potansı kullanılarak teknik olarak aktif+pasif kullanmak mümkün.
Onun dışında pasif manyetik kullanacaksanız emg soketini ne yapacaksınız o kısmı tam anlamadım :)
 
Jak bağlantı sorusunu görünce ben bu topa girmemiştim hocam, artık pasif ve aktif bir arada nasıl olur anlatmak size kaldı. :)
Şu diyagramdaki gibi yapılabilir sanırım. Gerekli mi, orası ayrı mesele tabi 😄 Ben tercih etmezdim.
wiring.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst