Seymour Duncan SH-1 Neck vs Tonerider Alnico II Classics Neck

Merhaba turkrock.com forumu yazarları. Geçtiğimiz günlerde pasif manyetiğe geçtim şu an gitarımın köprü pozisyonunda Seymour Duncan SH-4 var. Neck için en iyi kombinasyonun sh-1 olduğu hakkında birçok kaynakta okudum. Ancak Tonerider kullananınız var mı bilmiyorum, bana videolarında tone comparisonlarda gayet makul göründü fiyatına göre. Önemli olan çok da sert olmayan vintage bir tone elde etmek istiyorum. İki manyetik de Alnico 2 mıknatısı kullanıyor. Fiyatı dolayısıyla Tonerider almak mantıklı mı sizce? Kullanan varsa yorum yapabilir mi acaba? SD Sh-1 in türkiyede şu an stoğu olmadığı ve ikinci el buldugum halde fiyatının tonerider kadar olması dolayısıyla bu beni biraz diğerini almaya itiyor... Üstelik ikinci el olan SD pole screwlari bayağı paslı... bunu edinsem paslarını çıkartabilir miyim bilmiyorum bunun ile ilgili ayrı bir konu açacağım.
 
Yazmış olduğun manyetikler Jackson soloistlerde neck ve bridge olarak kullanılıyor, haliyle her tarza uygun olarak geçiyor her iki manyetikte, bence seymour varken tonerider almak çok mantıklı değil, tabi yapacağın tarza göre tonerider daha uygun ve hesaplı olur diyorsan düşünülebilir, youtube videolarında classic rock, hard rock, blues vs çalımları fena görülmüyor. SD lerde uzun vadede pas olayı var bu arada evet :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pas olayından haz etmedim. ikinci el şeklinde tonerider aldım ve denedim. Aldığım kişi bir luthier ve Gibson SG'sinden çıkardığını söyledi 59' standartinda güzel bir manyetik alacak olanlara da tavsiye ederim. tonu güzel.
 
Geri
Üst