Sx gitara relic işlemi ve manyetik değişimi

Sx gitar manyetik değişimi ve relic işlemine değer mi?


  • Toplam oy veren
    8
Humbuckerlı bir strat’ım var single coil manyetik istiyorum zaten bir stratım olduğu için ikinci el bir bir sx telecaster alıp manyetik, eşik, burgular ve switchi değiştirip. Üstündeki polyester cilayı nitro cila yapmak ve biraz eskitme havası katmak istiyorum. Luthier’e götürsem ne kadar tutar cila değişi mi? Birazda kendim yapmak istiyorum eğer luthier düşündüğümden daha düşük fiyata mal olacaksa, luthier’de yaptırmak daha mantıklı. Birazda olsa daha önceden zımpara deneyimim var fakat üstüne tekrar boya ve cila atma konusunda tecrübesizim. Sx gitar için değer mi? Kendim yapabilir miyim? Manyetik olarak ne önerirsiniz?
 
Bu yorumumun doğruluğu tamamen tartışılır ancak, en ucuz boyayı 300-400 den kapı açtıkları bir ortamda cilanın da çok az tutacağını düşünmüyorum. Ek olarak eşşeğe altın semer vursalarda eşşek eşşektir diye bir laf var. Elektronik sistemleri de çok kalitesiz diye defalarca forumda okumuştum. Potanslar ekstra manyetikler cila parası zaten bi dert. Üstüne üstlük bir konuda bulamadım ama sadece saptan 450 grama yakın kalınca bir cila çıkarmıştı forumdan birisi. Ek olarak doğru gitarı bulmak gibi bir şey var sxler çok değişken. Ek olarak köprünün bloğu ve üst eşiğin değişimi de var tabii bir de.

 
ben baştan aşağı değiştim belki fantezi benimki ama en kaliteli hardware burgu köprü aklına gelebilecek her şey 2650₺ geçtiğimiz aylarda ki kur ile yaptırdım değdi mi dersen fetiş işi biraz ama aklımdaki ve gözümdekini gerçekleştirdim mutluyum sana kalmış bütçen iyiyse gir ama bir başladığında devamının nerde biteceğini kestiremiyorsun
 
Geri
Üst