Bobbin Toppers

Çoğumuz duymuştur alıp kullanan da olmuştur. Ama ben kendi deneyimimi burda aktarmak istiyorum benim gibi sıkıntı çeken arkadaşlardan ihtiyaç duyan birilerinin işine yarabilir.

Bobin Toppers : Basit haliyle manyetiğimizin üst yüzeyine yapıştırılan basit bir sticker. Bu sayede manyetiğimizin rengini istediğimiz renge dönüştürebiliyoruz. Üstelik bu stickerlar zeminde yapışkan madde bırakmadığı için geri söktüğünüzde manyetiğinizde en ufak bir zarar görmüyor. Sticker yapıştığında manyetiğin yeni rengi tamamen fabrikasyon duruyor bilmeyen biri orjinal rengi sanabilir o kadarki güzel oturuyor. Renkleri doygun ve güzel. İstediğiniz renk seçme imkanınız var:

Diyelimki krem rengi manyetik istiyorsunuz ama bulamıyorsunuz sadece siyah renk var. Hemen bir krem rengi bobbin toppers takıyorsunuz manyetiğiniz oldu krem rengi. Kesinlikle uydurma bir görünümü yok ben çok beğendim.

Avantajları :

1- Manyetiğinize zarar vermeden istediğiniz renge dönüştürebiliyorsunuz.

2- Manyetiğinizin üst yüzeyini toz vb şeylere karşı korumuş böylece orjinalliğini korumuş oluyorsunuz.

3- Estetik alternatif ve avantaj sunuyor.

4- Fiyatı çok ucuz ve yurtdışından 20-30-YTL ye siparişle gümrük sorunu olmadan direkt kapınızda teslim alıyorsunuz. Benim siparişim 10 günde evime kapıma geldi farkında değilim posta kutusuna bırakmış postacı öyle farkettim. :LOL:

Dezavantajı :

1- Çok dayanıklı bir malzeme değil adı üstünde sticker. Uzun yıllar dayanmaz bu yüzden belirli bir adette set halinde alıp aşındıkça veya zarar gördükçe yenisi ile değiştirmek gerekebilir. Bana söylenen 6-7 ay gibi bir süre dayandığı.

Bende zaten aynı renkten 8-9 adet aldım böylece ileride zarar görünce yenisi ile değiştirmek kolay olacak.

Özellikle gitar modifiye eden cafcaflı rengi sevenler veya siyah yerine beyaz veya krem rengi gibi renklere meraklı kişiler için büyük bir kolaylık. Manyetiğinizin rengine hapsolmuyorsunuz ne isterseniz o renk olabilen bir hale geliyor.

Gelelim sipariş olayına ben bobbin topersları http://www.universaljems.com/cart/bobbin.htm adresinden payball hesabımla aldım. Fiyatlar çok uçuk değil 10-12 tane aldığınızda size uzunn süre gidecek miktar olmuş oluyor zaten. 10-12 adet bobbin toppers basit bir mektup zarfında geliyor. Yani kargo vb değil. Sanki amerikadaki halanız size bir mektup atmış gibi mektup zarfında geldiği için ürün mektup muamelesi görüyor gümrük vb derdi yok. :LOL:


Aşağıdaki resimmde pembe renk steve special üzerine bir adet yeşil bobbin toppers takıp denedim sonuç güzel bence. Örnek resim aşağıdadır.

Fotoğraf makinam berbat olduğu için gece çekimleri çok karanlık çıktı idare edin.:)

8.jpg


9.jpg


10.jpg



Not : Dilim yandığı için özellikle belirtmek istiyorum :LOL: : Alın süpperr bilmem ne demiyorum. Ben bir ürün aldım bunu da sizlerle paylaştım. Nerden aldığımı ve kendim bu ürünü nasıl bulduğumu sizlere anlattın. Bu sebeple bunlar yaramaz, adi şeyler, bunlara gerek yok gibi ülkemizin uzaya çıkmasına katkıda bulunacak yorumlar yapmaktan kaçınırsak çok sevinirim. :LOL:

İlgilenen olursa kafasına takılan birşey varsa burdan sorabilirsiniz veya ö.m atabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben ürünü almak için iki hafta kafa patlattım alsammı almasammı? Ah bir alan kullanan yorum yazsaydı da ona göre alsaydım diye sıkıntısını çektiğim için bu başlığı açtım bari ben birilerine belki yardımcı olurum diye.
 
Bir süredir ben de düşünüyorum bunların krom renklisinden almayı ama acaba çok mu belli olur diye düşünüyordum. Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla çok güzel olmuş hiç ayırt edilcekmiş gibi durmuyorlar. Tek fark pembe olanın ortasının kirli olması :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet dediğin gibi bence de çok gerçekçi duruyor sevgili KeReMmM. Bu arada o pembe manyetikte kir değil zira o manyetiğin üst yüzeyini şeffaf bi materyalden yapmış dimarzio. Flash patlayınca altındaki koyu yüzey gözükmüş fotoğrafta. :)
 
Selamlar,
Tam da aradığım şey, çok teşekkürler AllexStone :) .

Merak ettiğim bir konu var. Acaba fosforlu modelleri daha mı cafcaflı durur :D, hiç getirttin mi fosforlu olanlarından? Gitarım düz siyah, bunlardan takıp biraz daha garip bir hale sokmak istiyorum aleti de acaba fosforlu tipleri mi daha uygun olur yoksa normal olanları mı?

Teşekkürler :) .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Açıkçası sipariş ederken floresan diye geçenlerden sipariş etmiştim zaten sanırım onu kastediyorsun. Tabi floresan biraz daha dikat çekici oluyor ama beğenmeyende nefret edebiliyor. :) Aslında sipariş verecekseniz deneme maksatlı bir kaç farklı renk verebilrsiniz. Kargo 7-8-USD tutmuyor. Bu sebeple daha fazla sipariş verme şansınız olabiliyor.
 
Peki böyle iki renk yapmak için single coil mi aldın yoksa humbucker lar da tek tek mi geliyor? Single coil ise f-spaced manyetikleri çift renk yapmak imkansız olmaz mı ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet humbuckerlarda tek tek alınıp uygulanıyor yanlız alırken ordaki seçeneklerden f-spaced i seçmeniz gerekiyor. Eğer single ise o zaman ordaki seçeneklerden single coile i seçiyoruz. Yani herhalükarda tek tek alınıyor ama humbucker için farklı single coil için olanı farklı oluyor yapıları. Bu sebeple eğer humbucker için alacaksanız f-spaced ise diyelimki yeşil-mor yapaaksınız. Bu durumda sepete bir adet f-spaced mor renk ve bir adet f-spaced yeşil renk atmanız ve satın alma işlemini yapmanız yeterli.

Bu arada bir uyarı yapayım :
Ben aldığım bobbin toppersları dimarzio mayetiklerime rahatça taktım delikleri tam geldi. Ama ibanezlerdeki v7-v8 manyetiklerde kutup başları ile bobbin toppers ın delikleri tam denk gelmedi yani biraz kayık oldu.

Sonuç : Dimarzio için test edildi onaylandı. Diğer markalardan emin dğeilim satıcıya mail atıp sormakta fayda var.
 
keşke aftif manyetikler içinde buna benzer bişi olsaymış =) ama tek single manyetik için alabilirim biri arkadaşında dediği gibi başkası sipariş etsede o kişiden alsak
 
Abi o zman hep birlikte alalım.
Ayrı ayrı posta parası vermeyelim.
İsteyen olursa ben 5-6 tane düşünüyorum.
Ayrıca başlığı açan arkadaşıma teşekkürler ediyorum ;)
 
Uzun zamandır takip edemedim başlığı kusura bakmayım:)

Eğer 10-20 arası adette olursa bildiğiniz düğün davetiye zarfları olur ya enine uzun, öyle bir zarfta gönderiyor satıcı.

Eh burumda da gümrük diye bir olay olmuyor, çünkü adam gönderirken mal değil birine mektup atar gibi atıyor zarfı. Yani gümrükte takılma diye bir problemi olmadı benimkinde.

Farzı misal amerikadan amcam mektup yollamış gibi bir mektup zarfı geldi içini açtım benim toppers lar. :)
 
Geri
Üst