Ses Kartının kullanımı

Behringer UMC202HD ses kartını almayı dşünüyorum ama kafamda bir kaç soru var

Ön tarafa gitarımı ağlayıp kulaklık çıkışına hoparlörü bağlasamve gitar rig programı üzerinden calarken youtube de eşlik etmem için müzik açarsam ses çıkar mı hoparlörden

2:normal zamanda gitarı takmadığımda ama ses kartının arkasında hoparlör bağlı ve pc nin ön tarafınfa kulakık takılıysa ben kulaklığı çıkarttığımda ses hoparlörden devam eder mi o veri ses kartına ileitliyor mu?

teşekkür ederim.
 
Bilgisayarını açtığında hoparlör simgesine basıp çıkışı seçebilirsin. Ses kartına bağlı kulaklık/hoparlör ya da bilgisayarın hoparlörü sana kalmış. Hepsi mümkün. İlk soru için ben gitarı ses kartına giriyorum daw olarak fl studio açık gitar rigi bağlıyorum. Fl studionun çıkışı kulaklık. Böylece gitar efektli şekilde kulaklıktan gelecek. Sonra bilgisayar çıkışını da aynı şekilde ses kartına dolayısıyla kulaklığına/hoparlörüne vereceksin burdan da youtubedan açtığın şarkı için.
Diğer sorunun da mantığı aynı. Çıkış aygıtı olarak neyi seçtiğin hepsinin cevabı.
 
Ben daw veya stand alone vst plugin kullanırken diğer sesleri ses kartı üzerinden alamıyorum. Yani ses kartından gitarı çalarken, youtube bilgisayardan geliyor. Roland Rubix kullanıyorum.
 
Geri
Üst