Klavye Beyazlaması (Limon Yağı Sonrası)

Merhaba,

Yakın bir zamanda gitar klavyesini yağladım (planetwaves lemon oil) fakat sonrasında klavye bu hale döndü. Her perdesinde bu şekilde beyazlık oluştu. Peçeteyle kazıyınca klavye rengi peçeteye geliyor. Sanırım fazla sürdüm ve üstünde yağ tabakası oluştu ya da başka bir sorun oldu bilmiyorum. Nasıl çözebilirim?

WhatsApp Image 2020-09-17 at 10.24.45.jpeg
 
pecetenin lifleri dolmuştur rosewood girintilerinin icine. Peçete kullanmayın. Ya pamuk kullanin ya da bir pamuklu bez. Tekrar bolca limon yağı surup, bu ikisinden biri ile tekrar ve bu kez biraz bastırarak silerseniz büyük oranda çıkarırsınız peçete artıklarını.
 
Gözeneklerin arasına girenleri çıkarmak için bence diş fırçası gibi bir şey kullanın biraz limon yağı ile, daha etkili olur. Fazlalıkları da hızlıca, yağı suyu vs çekebilecek bir kumaş bez ile silin, gözlük bezi pek emer mi bilemedim. Eskimiş toz bezi yapılmış tişört vs iş görür. :) Pamuk veya peçete ile silerken gözeneklere takılıyor bunlar. Sorun olacağından değil tabi de, göze hoş gelmiyor işte.

Bu arada Limon yağını fazla sürmek ağacın yüzeyini kurutmaya başlıyor, 6 ayda bir temizlemek için sürün, daha fazla sürmeyin bence.
 
Geri
Üst