Peavey Classic 30 Sahne

Merhabalar, peavey amfilerin soundunu çok inceledim ve aradığım sounda baya yakin olduğunu farkettim. Ama kafama takılan şey bu amfi ile çıkabileceğim mekan konusu. Daha önce fiziki deneme şansım olmadi bu amfiyi o yüzden orta ölçekli hatta büyük sayılabilecek sahnelerde yeterli olmama ihtimali var. Açıkçası öyle ev için alayım sadece deseydim düşünmeden alırdım ama sahne olayı benim için önemli olan. Ve taşıma olayi da var. Bunun yerine kafa amfi mi almalıyım (hem taşıma rahatlığı, hem de mekanlarda direkt kabine girip büyük sound alabilme ihtimali). Tecrübeli arkadaşların önerisine ihtiyacım var
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Açıkçası beklediğim cevap doygunluk ile alakalı. Direkt amfiden çıkan sesin mekana yetip yetmeyeceğini sormadım.Tabiki mikrofonlanacak amfi, o zaman 20w veya 30,50 vs olmasının bi önemi kalmıyor mu. Hiç denemedim, kullanmadım. Bu sebeple kullanma erişimi sağlamış arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ve kafa amfi+kabin veya combo amfi kısmında da aydınlatabilecek varsa harika olur
 
Eğer tüm parametreleri doğru kullanmayı bilirseniz 20, 30 veya 50nin çok bir önemi kalmıyor açıkçası. Bahsettiğiniz amfi clean karakteri ile öne çıkmakta, sanmıyorum ki çok distorted bir sound için lambalara aşırı yüklenerek kullanılsın. Yine de, zaten masada bir ton EQ, compressor vb müdahaleye maruz kalan ton, parametreler doğru kişi tarafından yönetilirse; 20 watt yetersiz kaldığında gerekli hacim kazandırılır, 50 watt sweet-spotına geldiğinde iç dengeyi çok bozuyorsa daha düşük bir şiddette de gereken karakter elde edilir.

Peavey Classic 30, 50 ve birkaç çeşit amfi daha kullanmış birisi olarak ayrıca ekleyeyim, master volume %25 civarındayken bile her yerinden Peavey Classic 30 karakteri geliyor. Kendi 4x12 kabinimi sürmek için kullandığım 30 wattlık power amp ise %5 civarındayken bile gayet mikrofonlanabilir bir sounda getiriyor önüne gelen her prosesör/preamp/analog setup vb bileşeni.

Onlarca defa 50 - 100 watt kafa ve birçok kabin taşımış birisi olarak söylüyorum. O iş combo taşımaktan kolay değil, Lunch box segmenti amfi almadıkça. Kabine girip büyük sound alma kısmı ise çok kaotik bir nokta. O sohbete önce rezonans nedir, etki eden parametreler nedir, kabinde bunu etkileyen bileşenler nedir, kabinin tona etkisi nedir gibi birçok soruya cevap aramakla başlayıp, sonra sorunun biraz anlamsız olduğu çıkarımını yapmalıyız. Sonrasında, ne çıkacağını bilmeden mekandaki kabine bel bağlandı mı, tona yapılan tüm yatırımın neredeyse boşa gittiğini farkedeceksiniz. Bu açıklama kesmezse, önerim öncelikle google ya da uzun uzun anlatmaya meraklı bir arkadaşı beklemek.

Kolaylıklar!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkürler bilgiler için. Açıkçası fiyatları (malum kur farkından) uçuk olmasaydi bu olayı kemper ile çözmeyi isterdim, her ne kadar lambalı amfi de, kemper de kullanmamış olsam da internette yaptığım araştırmalar ile çok yakın olduğu bariz. Sanırım peavey c30 benim koşullarım için en makul amfi olacak.
 
Geri
Üst