Riff nedir ve akor bulma ?

Riff tanımını ve örnekle anlatabilecek var mı ?

Ve Canozanın Mutlu olmak zordur derler parçasında 3.06 saniyeden sonra çaldığı akorları kulaktan çıkaramadım ne şekilde bunları öğrenebilirim teşekkürler. Gerçekten muazzam farklı akorlarla şarkıyı süslüyor.

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Adam 3 perdeye bare basıp 7. perdede tele basıyor biraz zorlar ama yapabilirim kulağı iyi olan varsa yardımcı olabilecek var mı ? 3-4 tane akor sanırım ama tüm yaptıklarını göremedim
 
Belli bir düzende tekrar eden yürüyüş rifftir. Videoda bahsedilen kısımda da muazzam bir şey yok, bir notayı oktavı ile birlikte basıp üstüne de bas ses koymuş, kimi zaman oktavıyla çalınan notayla power akor oluşturacak şekilde.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Eğer kolay birşeyse akorları yazma imkanın varmı teşekkür edeerim yeni olduğum için kolay bile olsa ilginç ve etkileyici geliyor bu tarz hareketler
 
Valla onunla burada kimse uğraşmaz ama yol gösterici olarak şunu söyleyeyim, 3 ve 7'ye basıyor dediğin yerde olan şey 5. telde 5. perdeye ve 3. telde 7. perdeye basıp oktavlı Re notasını çalıyor ve üstte 6. telde de 3. perdeden Sol notasını basmış. Burada 3 ve 5. perde ile çalınan şey power akor ama ek olarak oktav eklemiş. Hemen sonrasında Sol notasını tutarak alttaki parmakları bir perde geri kaydırıp C# çalmış.

Bas notayı boş verip çalınan melodiyi bulmaya çalışabilirsin en başta, işaret parmağı hariç geri kalan parmaklarla çaldığı şey aslında tek nota.
 
@Ketamin 'nin dediği gibi oktav kullanılmış.
Oktav basmanın mantığı ise; 3 parmakla power akor basıp yüzük parmağımızı kaldırmak diyebiliriz. mesela 6. telde 3. perde ve 4. telde 5. perdeye basarsan aslında aynı notayı bastığını fark edeceksin. İşte videoda da bunlar kullanılmış.
 
Adam 3 perdeye bare basıp 7. perdede tele basıyor biraz zorlar ama yapabilirim kulağı iyi olan varsa yardımcı olabilecek var mı ? 3-4 tane akor sanırım ama tüm yaptıklarını göremedim
Kulağın iyi olmasını gerektiren bir durum yok. Bunu sende yaparsın. Ana sesler ortadan yürüyor. Alttan oktavına basmış. Belli yerlerde ise üstten bass sesler eklemiş. Birebir aynısını çalar gosterebilirdim fakat tab yazma işini beceremem. Çalıyorum ama yazamıyorum çok itici geliyor. Ayrıca, kulak gelişimin için uygulamalı armoni ve klasik müzik iyi olabilir.
 
Geri
Üst