Fatih YILMAZ yapımı hollow-body telecaster

Arkadaşlar Fatih abiye yaptırdığım yeni gitarı sizlerle paylaşmak istedim.. fatih usta tüm ustalığını konuşturmuş işçilikte, tonları oldukça etkileyici :D Kısaca bahsedecek olursak:

Telecaster kasa
Hollow-body
Maun gövde
Maun+birdseye maple sap
Rosewood tuşe
2 x Humbucker
Maple inlayler
Neck-thru

grt18cg4.jpg


grnt35ap0.jpg


grnt40gn1.jpg


grnt32fj2.jpg


grnt33ha0.jpg


grnt34rk1.jpg


grnt28gl3.jpg


grnt22zv1.jpg
 
O hocam hayırlı olsun guzel gitar.Bugun Fatih abiye gittim bende orda bahsetmişti senin gitardan.Forumlara duser belki diyordu.:DErken gitseydim belki karsılasıcaktık senle.Oda bana fotograflarını gosterdi.Hadi güle güle kullan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
herşeyi ile yaklaşık 1400ytl gibi komik bi rakama mal oldu. daha once böyle bir gitar yaptırmak için istanbulda bikaç luthier le daha konuştum $2000 den aşağı kapı açmadı kimse..
 
Bu gitarı daha yeni başladığı zaman görmüştüm. Gerçekten işçilik çok iyi. Sadece bu gitarda değil Fatih abi'nin işçiliği zaten herzaman iyi. Gerçekten güzel gitar güle güle kullan =)
 
Vallaha estetik olarak oldukça özgün bir çalışma olmuş. Bence bunun için başlı başına bir tebriği hak ediyor Fatih usta. İşçilikte pek bir kusur göremedim, aksine bir çok firmanın çok önemsemediği detaylar var.

Öncelikle arka kapağı ele almak lazım. Bu potansların vb şeylerin olduğu yer. Herzaman dikkat ettim fatih ustanın yaptığı gitarlara, hep o deliği optimum seviyede tutmaya çalışıyor. Malum gövdedeki orantısız ve şekilsiz oyuklar sesi oldukça fazla etkiler. Fatih usta bu deliği hiçbir zaman gereğinden fazla büyük tutmuyor. Kapak ise arkadaki bütünlüğü bozmamış oldukça estetik şekilde tasarlanmış. Ayrıca Fatih ustanın yaptığı her gitarda bir gövde-sap geçişi var ki cidden denemeyen anlayamaz. Okadar rahat ve okadar güzel ki, ben daha önce sahip olduğum hiçbir gitarda (çok gitar sahibi olmadım ama çok gitar denedim) böyle bir geçiş yoktu. Ayrıca gövdedeki binding ve sapta maun arası akça (akça sanırım) çok hoş durmuş. F delikleri çakma boya falan değil gerçekten işlevsel. Görmedim ama sağında solunda ufak şeyler olabilir. Gitar ESP'de Fender'de hasarlı olunca vintage diyorsunuz, böyle olunca hatalı diyorsunuz. Bu ne perhiz what is this?

Tamamen şahsi görüşlerim saldırmaca yok =)
 
cigicuv demiş ki:
manyetik_porecesi demiş ki:
Bunu neye dayanarak söyledin hocam ? Birçok custom gitarın olduğu için bilgilerinden faydalanmak isterim, işçilikte veya kalitede kusurlar mı var ?



abi azına saglık ya

Ben bunu laf sokma amaçlı değil, ciddi bir soru olarak sormuştum yannız. :roll:

Arkadaşın fikirlerine güvendiğim için düşüncesinin sebebini merak ettim.
 
Geri
Üst