Studio icin yardim.

Herkese merhaba. Konuyu dogru yerde açıp acmadigimdan emin değilim. Kusuruma bakmayın. Ben Rap/Rock müzik dinleyicisiyim ancak son 2 yıldır dinleyici modundan çıkıp ben de üretmek istiyorum. Ancak ekipman konusunda kafam çok karışık. Bir süredir çalışıyorum ve az çok para biriktirdim. Bana amatör olarak kendi çapımda sesimi kaydedebilecegim daha doğrusu müziğimi yapabileceğim ekipmanları onerebilir misiniz. Tesekkur ederim
 
Hoşgeldin öncelikle.
Ekipman olayı bütçeye çok bağlı olduğu için ve o konuda bir şey demediğin için bilemiyorum ama başlangıç için güzel paketler var istersen. (Ses kartı, mikrofon ve kulaklık)
Focusrite, Behringer, Presonus, Steinberg markalarına bakmanı tavsiye ederim. Şu an stok sıkıntıları var çoğu ürünün eğer sıfır almayı düşünüyorsan aklında bulunsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Paket olayi beni endişelendiriyor. Bir şeyleri kıstiklarini düşünüyorum o yüzden her parçayı ayrı almayı düşünüyorum. Bütçe olarak her parçayı ayrı alacağım için tam belirtmedim ancak ses kartina mesela 2000'e yakin vermek zorundayım. Keza mikrofon icin de aynı şekilde belki bir tik daha fazla.
 
Ses kartı olarak Motu m2 ve focusrite 2i2 (gen3) kesinlikle tavsiye edebilirim çok para dökmek istemiyorum dersen focusrite solo, alabilirsin işini görür. mikrofon olarak klasik rode nt1a veya audio technica at serisinden mikrofonlar önerebilirim hepsi giriş seviyesi stüdyo ekipmanları eğer illa bunların altında birşeyler almak istiyorsan rode nt usb bakabilirsin 1-2 sene kullanmıştım ses kartı ihtiyacın ortadan kalkar düzgün mix ile gayet düzgün işler çıkartabilen bir mikrofon düşük bütceli ses kartları ile kombinlenmiş mikrofonları önermiyorum her anlamda problem çıkartıyorlar. referans monitörüne ihtiyacın var ise eris e 4.5 veya 5 altına düşme derim mackie cr4 kullanmıştım ve beğenmedim dinleme - deneme imkanın yoksa mackie cr serisini alırken iyi düşün derim
 
1-) Ses kartı olarak yeni çıkan SSL2 'yi düşünebilirsiniz. Güzel bir kart.
2-) Kulaklık olarak kayıtta kullanmak amacıyla ATH-M20x gibi kapalı bir kulaklık tercih edebilirsiniz.
3-) Monitör olarak yeni çıkan Fluid FX50 çok güzel bir alternatif. Üstelik oldukça hesaplı. Ben monitörü dinledim gayet başarılı.
4-) Mikrofon konusunda alternatif çok. Ne kayıt edeceğinize ve bütçe limitinize bağlı olarak bu konuda tercihinizi yaparsınız.
 
Paket olayi beni endişelendiriyor. Bir şeyleri kıstiklarini düşünüyorum o yüzden her parçayı ayrı almayı düşünüyorum. Bütçe olarak her parçayı ayrı alacağım için tam belirtmedim ancak ses kartina mesela 2000'e yakin vermek zorundayım. Keza mikrofon icin de aynı şekilde belki bir tik daha fazla.
Paketler endişelendirmesin. Kısılan bir şey yok, ödenilen kadar değer alınıyor bu markalarda. Özellikle de Focusrite'ta. F/P ürünleri yani.

Her parçaya 2000 küsür TL verilebiliyorsa başlangıç seviyesinden daha iyi bir setup kurulabilir.

Örneğin:
1) Focusrite 2i2 (veya solo) 3rd gen
2) Rode NT1A
3) ATH-M50x / Focal Listen Pro / Sennheiser 280 Pro (zevke göre)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Çok teşekkür ediyorum değerli görüşleriniz ve önerileriniz için. Ben başlangıcı Scarlett 2i2 gen 3 olarak yaptım ve bu gün elime ulaştı. Mikrofon olarak Rode NT1A düşünüyorum. Şu an hali hazırda Novation Launchkey mk61 midi klavyem var. Benim acemiliğim mi bilemedim ama midi klavyeyi ses kartına nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Bu sorun için yeni bir konu açmayı düşünüyordum ancak belki bana yardımcı olursunuz. Mikrofon kablosu var midiye uygun olan kabloda var ancak diğer girişi midiye uygun değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
Geri
Üst